Escapades

“De Conesa, la bellesa”

La Conca de Barberà amaga autèntiques joies, com ara el poble de Conesa, considerat un dels més bonics de la comarca

Al nord de la Conca de Barberà, a l'altiplà de la Baixa Segarra, Conesa sorprèn el visitant, tot i que la dita ja avança que “De Conesa, la bellesa”. El poble, petit i envoltat de camps de cereals, és emmurallat. El casc antic destil·la segles d'història que es poden resseguir tot passejant pels seus carrers, amb les façanes de pedra a banda i banda i les portes de les cases adovellades. Tot plegat, amb un innegable aire medieval. La muralla s'obre en dos portals: a llevant, el reial, des del qual sortien camins cap a Santa Coloma de Queralt i altres pobles veïns; i a ponent, el de Santa Maria. La plaça Major, en la qual s'hi havia fet el mercat, és porxada. Una plaça en què cal quedar's-hi una estona per visitar l'església de Santa Maria, un temple gòtic d'una sola nau i un campanar amb merlets que té tota la fesomia d'una torre de defensa. Als baixos de l'ajuntament s'hi conserva l'antic forn de la vila, i a tocar, el que havia estat el sindicat s'ha reconvertit en el cafè del poble. Des de la plaça Major, un carreró estret condueix cap al castell, i un altre d'adovellat porta cap a la zona del call jueu. Les restes de l'hospital de Sant Antoni es poden visitar al carrer de la Muralla. De l'edifici, hostal de peregrins i destinat a malalts en temps de pestes, només queden les parets exteriors del que havia estat l'església.

Aquest dissabte, dia 7, és una bona ocasió per visitar Conesa, perquè s'hi celebra el Mercat Vell, que, a més d'altres activitats, inclou xerrades sobre la història de l poble i la visita a 38 entrades de cases amb personalitat. La visita a la vila també serà molt profitosa a partir del dia 12; a la tarda començarà la festa d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS

Alta participació a la I Jornada d’Integració Social i Sanitària del Ripollès

ripoll
societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Denuncien que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell segueix cremant

BOTARELL