Societat

El Bicing tindrà 6.000 vehicles i 400 estacions l'estiu del 2008

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha explicat que el servei de Bicing s'ampliarà durant el primer semestre del 2008 fins a arribar a les 6.000 vehicles i les 400 estacions. A més, el servei s'implantarà "pràcticament" en tots els districtes de la ciutat, i només es quedaran al marge zones pròximes a Collserola o Montjuïc.

L'alcalde ha fet aquest anunci en la presentació de la segona fase del Bicing que s'implantarà a zones dels barris de les Corts, Sant Martí, Sants i Gràcia fins a finals d'any, doblant les 1.500 bicicletes actuals en funcionament i les 100 estacions.

Primera fase
Segons els responsables municipals l'èxit del Bicing "és una experiència important". De moment, la primera fase s'ha completat amb 1.500 bicicletes en 100 estacions que estan situades sobretot a Ciutat Vella i l'Eixample, i hi ha uns 90.000 abonats. El preu d'aquesta primera fase ha estat d'uns 2.300.000 euros i s'han recaptat uns 600.000 euros dels abonaments anuals.

Segona fase
Segons ha explicat Narvàez, la segona fase de la implantació del Bicing a la ciutat durarà fins a finals d'enguany i es posaran 100 estacions més, doblant el nombre de vehicles, arribant a les 3.000 bicicletes. En aquest sentit, el Bicing es posarà a llocs de la ciutat cada cop més allunyats del centre a més de reforçar les estacions de Ciutat Vella i l'Eixample que tenen més demanda.

Jordi Hereu també ha insistit en què ara comença 'l'etapa de maduresa' del Bicing, que ajudarà a consolidar el model de la bicicleta a la ciutat, ja 'allunyada de quan es relacionava amb l'oci'. En aquest sentit ha explicat que l'enquesta feta des del consistori rebel•la que molta gent utilitza el Bicing per anar de casa a la feina, amb una mitjana de 130.000 desplaçaments setmanals, 100.000 els dies feiners i 30.000 en cap de setmana.

El perfil de l'abonat al Bicing és d'estudiants i administratius entre 25 i 35 anys, i que viuen a la ciutat, mentre que l'utilitzen al 50% homes i dones. La durada dels trajectes oscil•la entre els 17 i els 20 minuts amb una distància de tres quilòmetres, i cada dia s'utilitza 15 cops una bicicleta.

Més mesures
Al marge d'aquesta ampliació del servei de Bicing, des de l'Ajuntament s'han anunciat altres mesures per a fomentar l'ús de la bicicleta a la ciutat com marca el pacte per la mobilitat. En aquest sentit es vol augmentar les places d'aparcaments per aquests vehicles, "i que no es deixin en llocs on deteriorin el mobiliari urbà", segons Hereu, o incrementar en 22 quilòmetres el carril-bici de la ciutat, d'aquí a final d'any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.