Societat

Continuen els treballs d'extracció del combustible del 'Don Pedro'

L'empresa Iscomar ha informat que ahir va començar la recuperació del combustible del vaixell Don Pedro, enfonsat a l'entrada del port d'Eivissa el passat dia 11.

Els tècnics de l'empresa holandesa Weijsmuller Salvages són els encarregats de realitzar el treball d'extracció del combustible, ha assenyalat Iscomar, que assegura que Salvament Marítim està permanentment informat de la situació, que "no presenta en aquests moments cap element fora del programa".

L'equip que duu a terme els treballs d'extracció està compost per tretze bussos professionals, dos responsables de rescat i un enginyer de salvament procedents de Sud-àfrica, Holanda i Espanya.

Divendres van finalitzar les tasques de recuperació de quatre tones de bateries de cotxe que hi havia en el celler del Don Pedro. Les bateries, que estaven segellades, s'havien de dur a un centre de reciclatge de la Península.

Mesures de seguretat
Per a extreure el combustible amb total seguretat mediambiental, s'ha instal·lat en la zona marítima afectada una barrera de 400 metres d'extensió per a evitar qualsevol fuita.

Unes 254 tones de residus han estat retirades des de l'inici de les activitats de neteja en les platges d'Eivissa afectades, segons ha informat el Ministeri de Medi Ambient en un comunicat.

Punt d'informació per a afectats

El Consell d'Eivissa instal·larà a partir del pròxim dimecres, en la primera planta de la seva seu, un punt d'informació i assistència jurídica per als afectats per l'enfonsament del Don Pedro.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.