Societat

Més de 15.300 grans dependents rebran ajudes abans de finals d'any

Els 23 equips de Valoració que hi ha a Catalunya han rebut 33.722 sol·licituds

Un total de 15.388 persones han estat reconegudes com a dependents de grau III o d'alta dependència fins a data de 25 de setembre i, per tant, seran les primeres persones a rebre els ajuts previstos per la Llei de promoció de l'autonomia i atenció a les persones en situació de dependència, segons ha informat aquest dimarts al consell de Govern la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Pels que varen ser reconeguts al mes d'agost passat, es preveu que el programa individualitzat d'atenció estigui dissenyat i presentat entre novembre i desembre; els que varen rebre el reconeixement el mes de setembre tindran el programa elaborat entre desembre i gener, i així successivament. Això significa que s'ha de comptabilitzar uns tres mesos a partir del reconeixement del grau III de dependència.
Actualment els 23 equips de Valoració (SEVAD) que hi ha a Catalunya han rebut 33.722 sol·licituds i han realitzat 23.088 valoracions, de les quals 15.388 corresponen al grau III, fet que significa que més del 66% dels sol·licitants rebran els ajuts per alta dependència.

Cal tenir present que, segons el calendari de desplegament de la Llei, durant el 2007 seran reconeguts els drets de les persones que tinguin una valoració de grau III. Els altres graus s'hi incorporaran progressivament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.