Societat

Registre unificat d'infants maltractats a la Vall d'Hebron

El sistema evitarà els casos de pares que porten els fills a diferents hospitals per evitar que es detecti el maltractament

L'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha posat en marxa un registre unificat de nens maltractats que connecta l'àmbit hospitalari amb diferents instàncies com la Justícia i la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA) per agilitar els processos de comunicació en casos de sospita de maltractament.

El Registre Unificat de Maltractament Infantil (RUMI)és un servei que funciona de manera experimental amb el qual quedaran connectats tots els hospitals de Catalunya abans de finals d'any.

La iniciativa, finançada pel Ministeri de Treball, recollirà les dades sanitàries, familiars i socials dels nens que arribin a qualsevol hospital després d'haver patit lesions que indueixin a la sospita d'un maltractament, i la seva finalitat és exercir com a alerta i antecedent, en el cas que el petit sigui conduït a diferents hospitals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.