Societat

L'Hospital de la Vall d'Hebron fa les primeres implantacions de genolls fets a mida

Salut

L'equip de traumatologia de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona ha realitzat per primera vegada a l'Estat dues implantacions de genoll utilitzant pròtesis fetes a la mida del pacient, amb una tècnica molt poc agressiva i que permet al malalt d'artrosi tornar a fer una vida pràcticament normal.
La tècnica, indicada per a la degeneració articular provocada per l'artrosi, es practicava fins ara només a Alemanya i els Estats Units i està pensada per a persones d'entre 45 i 60 anys que comencen a tenir dificultats per dur a terme una vida normal activa a causa de la fragilitat del seu genoll.

Els especialistes Enric Castellet, cap de la unitat de genoll, i Antonio Navarro, responsable de la unitat de cirurgia i ortopèdia, han explicat avui als periodistes els detalls d'una intervenció que requereix només unes 48 hores de postoperatori i que s'estudia que es pugui realitzar de manera ambulatòria.

Milions d'afectats
L'artrosi de genoll, que afecta milions de persones al món, és una malaltia articular degenerativa que es dóna quan la superfície del cartílag es trenca i desgasta fent que els ossos es moguin l'un contra l'altre causant dolor i pèrdua del moviment en l'articulació.

Imatges 3-D
Ara l'hospital barceloní ha practicat amb èxit dues implantacions d'un dispositiu que està dissenyat per a cada genoll de manera individual, utilitzant imatges en 3 dimensions aconseguides amb ressonàncies magnètiques, de manera que encaixa perfectament en el forat entre el fèmur i la tíbia.

Aquest disseny adaptable permet a l'implant mantenir-se en la posició correcta sense necessitat de tallar l'os ni eliminar el cartílag, de manera que es redueix el temps d'hospitalització.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pia Seriñana Torrents
Alcaldessa de Cadaqués (Fem)

“El POUM serà una eina clau per avançar els propers anys”

Cadaqués
Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària
ADMINISTRACIONS

Figueres dona el tret de sortida al projecte per ser capital universitària

figueres
GIRONA

Deu entitats veïnals reclamen planificar millor l’aplicació del porta a porta

girona

Una seixantena d’‘influencers’ espanyols visiten la Costa Brava

roses
SUCCESSOS

Els estudiants tancaran els accessos a la UPF en suport a Gaza

Barcelona
societat

Presenten una guia per a famílies amb fills amb tartamudesa

BARCELONA
MEDI AMBIENT

Alliberen 28 tortugues marines al delta de l’Ebre

La Ràpita
SERVEIS

El Govern reforça el suport a les comarques que acullen temporers en situació vulnerable

Lleida

Les obres de millora a la C-65 provoquen quilòmetres de lentitud

quart