Societat

Reconnecten a la xarxa la central nuclear de Vandellós que ha estat aturada dotze dies per una avaria al reactor

CATALUNYA

La central nuclear de Vandellós ha quedat reconnectada a la xarxa elèctrica aquest divendres a les quatre de la matinada després de dotze dies aturada per una caiguda imprevista en les barres de control del reactor, segons han informat des del Consell de Seguretat Nuclear.

Aquest dijous el CSN va assegurar després d'analitzar la informació recollida durant una inspecció a la central, que el mal funcionament d'una targeta electrònica va provocar l'incident del dia 2 a Vandellòs II. Després que s'hagin fet les anàlisis i reparacions corresponents, a la vegada que s'han portat a terme els protocols administratius de posada en funcionament, el CSN ha comunicat que la central ha quedat reconnectada.

La incidència va tenir lloc a dos quarts de cinc de la matinada del diumenge, 2 de desembre, i va obligar a activar la prealerta d'emergència de la central durant 45 minuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.