Societat

estats units

La fiscalia no presentarà càrrecs contra els policies que van matar un afroamericà a Atlanta el 2020

El fiscal considera que els agents van actuar correctament donades les circumstàncies

Un fiscal especial de Geòrgia (Estats Units) va anunciar aquest dimarts que no presentarà càrrecs contra els dos policies que van matar a trets Rayshard Brooks el juny del 2020 a Atlanta, en considerar que els agents van actuar correctament donades les circumstàncies.

“Tots dos van actuar com agents raonables tenint en compte els fets i les circumstàncies d’aquella nit, d’acord amb la llei i amb un ús justificat de la força”, va apuntar el fiscal Peter Skandalakis en un comunicat.

El 12 de juny de 2020, Brooks, un afroamericà de 27 anys, estava dormint en el seu vehicle en l’aparcament d’un restaurant de menjar ràpid quan una patrulla de policies li va fer un test d’alcoholèmia. En donar positiu, Brooks es va oferir a deixar allà el cotxe i anar caminant fins a casa de la seva germana, però els agents van decidir arrestar-lo.

Aleshores, Brooks va forcejar amb els policies, que li van donar diverses descàrregues elèctriques amb les seves pistoles. Davant d’això, Brooks va reaccionar agafant una de les pistoles, va sortir corrent i va llançar descàrregues contra un dels agents, que va treure la seva arma de foc i va disparar mortalment contra ell.

La mort de Brooks es va produir enmig de l’onada de protestes als EUA per l’assassinat d’un altre afroamericà, George Floyd, a mans d’un policia blanc el 25 de maig del 2020 a Minneapolis (Minnesota).

També aquest passat dimarts, l’agent de policia de Louisville (Kentucky) Kelly Goodlett es va declarar culpable d’haver falsificat l’ordre judicial que va autoritzar l’operació en què va morir l’afroamericana Breonna Taylor el 2020, i d’haver inventat posteriorment una història falsa per encobrir la seva culpabilitat.

L’agent, de 35 anys, és la primera persona declarada culpable en la mort de Taylor, que va desencadenar una onada de protestes també contra la policia a tots els EUA.

A principis d’agost, el govern dels EUA va imputar a quatre agents i exagents –entre ells, Goodlett– per violar els drets civils de Taylor, que va morir per trets el març de 2020 durant una operació antidroga a casa seva, on no es van trobar estupefaents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS
societat

Jutgen un acusat que afronta més de 17 anys de presó per violar l’exdona

girona
societat

El TSJC confirma 23 anys de presó per un home que va matar la dona al Prat de Llobregat

Barcelona
societat

Torna la fira d’ocupació TreballemGi a Alt Empordà, el 15 de maig

figueres

L’Hospital de Bellvitge impulsa la teleassistència per als pacients amb asma

L'Hospitalet de Llobregat

Collboni reclama a Mascort fons per a Collserola

Barcelona

Llagostera preveu un estalvi del 78,49% en el consum d’electricitat

LLAGOSTERA
SALUT

L’Hospital de Dia i el servei de rehabilitació de l’Hospital de Calella es traslladaran a l’estiu a Pineda

PINEDA DE MAR
Tarragona

Ajornat l’inici del judici del cas Innova per problemes de salut d’una de les parts

TArragona