Societat

Una entitat ecologista denunciarà la Generalitat a la Fiscalia de Medi Ambient

Sequera

Tres dies després que el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, anunciés la intenció de la Generalitat de portar aigua del riu Segre a Barcelona a la tardor si continua la sequera, l'agrupació ecologista lleidatana Ipcena ha anunciat aquest divendres que presentarà una denúncia a la Fiscalia de Medi Ambient "per presumptes delictes de prevaricació" i "abús de poder per part de la Generalitat".
En un comunicat, Ipcena ofereix quatre raons per presentar la denúncia. La primera és que el projecte "suposaria una autèntica transgressió de les normes legals bàsiques que regulen l'Estat de dret i democràtic".

El segon argument és que "amb aquest pla de govern s'anul·larien tots els processos previstos d'informació, transparència i participació pública".

En tercer lloc, Ipcena considera que la Generalitat ha actuat "per decret, al més pur estil de les declaracions d'estat d'excepció propis dels governs totalitaris" i ha vulnerat normatives catalanes, espanyoles i europees.

La quarta raó que esgrimeixen és que el projecte té unes exigències legals que complir i cita la redacció d'un projecte amb la seva corresponent evaluació de l'impacte mediambiental i social així com la corresponent formació i participació pública "que no es pot anul·lar".

Segons Ipcena, legislativament és imprescindible la tramitació del projecte en el Congrés a més de l'aprovació del ministeri de Medi Ambient, la del Parlament i la del Consell de l'Aigua de la Conca de l'Ebre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
URBANISME

La pagesia alerta que el pas sota el tren a Santa Susanna amaga l’interès per fer una marina seca

SANTA SUSANNA
societat

Tercer dia de recerca de l’home desaparegut mentre es banyava

roses

La UB assegura que els acampats no interferiran a la zona de votació

BARCELONA
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt