Societat

Montilla aprova celebrar una cimera de l'aigua amb CiU però ell no hi anirà

Sequera

El president de la Generalitat, José Montilla, ha encarregat al conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, que es reuneixi amb CiU per analitzar la situació "d'emergència" que existeix a Catalunya per la sequera, segons han confirmat fonts de Presidència. D'aquesta manera Montilla aprova la proposta llançada pel conseller aquest matí d'organitzar una "trobada d'alt nivell" amb el líder de l'oposició però "delega" la responsabilitat de parlar amb Artur Mas al mateix Baltasar.
Unes hores abans d'aquesta decisió de Montilla, el president de CiU, Artur Mas, ha expressat a través del portaveu de la federació nacionalista, Oriol Pujol, la seva disposició de reunir-se amb el president de la Generalitat per parlar sobre mesures per pal·liar la sequera a Catalunya després d'insistir a discutir a la cambra catalana els plans del govern per transvasar temporalment aigua del Segre cap a l'àrea metropolitana de Barcelona.

"Celebrem que el govern de la Generalitat, per boca del conseller de Medi Ambient, accepti la mà estesa de CiU per parlar de les obres hidràuliques", ha dit Pujol en la roda de premsa celebrada a la 13h. Només dues hores més tard, Presidència ha fet públic que Montilla ha delegat la responsabilitat de reunir-se amb CiU a Baltasar.

A Llena li "costa de creure"
D'altra banda, el conseller d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural, Joaquim Llena, ha aclarit aquest divendres que va desmentir -en resposta a les afirmacions fetes per CiUfa unes setmanes- el projecte del govern de transvasar aigua del Segre a l'àrea metropolitana de Barcelona perquè no en tenia coneixement en aquells moments.

Llena ha assegurat que la proposta que va anunciar CiU sobre la possibilitat d'extreure aigua del Segre "li costava de creure" i, fins i tot, ha afegit que, encara ara "li costa". Dies més tard que Llena desmentís les afirmacions de CiU sobre el projecte del govern de transvasar aigua del Segre, el conseller de Medi Ambient va confirmar el projecte.

L'IEC contra Baltasar
El president de la secció filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), Joan Martí i Castell, ha assegurat avui en una entrevista a RAC 1 que no existeix una altra paraula més que transvasament per definir la captació d'aigua que el govern català vol fer al riu Segre per traslladar-la fins a la conca del Llobregat. En canvi, el conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, es nega a parlar d'aquest projecte com un transvasament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Arrenca una nova edició de Temps de Flors, amb cues de gent des de primera hora del matí

girona

Tracten 32 palmeres per evitar la presència de l’escarabat morrut

SABADELL

Mor una dona de 80 anys atropellada al passeig de Fabra i Puig

BARCELONA
societat

El Cercle Empresarial recull 10.000 euros per al Banc dels Aliments

girona
societat

L’Ajuntament tanca la carpeta del projecte fallit del ‘Bloom’

girona

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona