Societat

Els Mossos decomissen 53 dosis d'heroïna i 4 quilos de cocaïna en dues operacions amb 4 detinguts

Droga

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre persones en dues operacions en el marc de la lluita contra el tràfic de droga, al Prat de Llobregat i a Barcelona. En total, s'han decomissat 53 dosis d'heroïna i gairebé quatre quilos de cocaïna, així com diversos estris utilitzats per fer el pes i el tall de la droga, una pistola, objectes de procedència il·lícita i 15.000 euros en efectiu. Dos dels detinguts són un home de 35 anys i una dona de 31, veïns del Prat, els altres dos són Remigio P. H. i Pascuala G. L., tots dos de 62 anys i veïns de Barcelona.
El passat 5 de març agents de la els mossos van detenir a Barcelona Remigio P. H. quan sortia de casa seva amb 200 grams de cocaïna d'una elevada puresa, acusat d'un delicte contra la salut pública. Poc després, els agents van fer una entrada i registre al domicili de l'arrestat on es van trobar 3 quilos i mig de cocaïna (2.900 grams de cocaïna pura i 600 grams de substància utilitzada per fer el tall). En el mercat negre, la droga hauria estat valorada en més de 150.000 euros.

La persona que en el moment del registre es trobava a l'interior del pis, Pascuala G. L., també va ser detinguda com a suposada responsable d'un delicte contra la salut pública.

A més, en el registre es van poder recuperar diversos estris utilitzats per pesar, manipular i embolcallar la droga, balances de precisió, una pistola i més de 15.000 euros en efectiu. Es van trobar també diverses anotacions amb noms i xifres que podrien ser indicis de les transaccions de droga.

Al barri de Sant Cosme
Paral·lelament, els Mossos d'Esquadra van iniciar el passat mes de febrer una investigació al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat que va culminar el passat 13 de març amb dues detencions i l'entrada i registre a dos domicilis.

L'operació, efectuada per la Unitat d'Investigació de la comissaria del Prat, en col·laboració amb l'Àrea Regional de Recursos Operatius, el Grup Caní i efectius de Seguretat Ciutadana, s'ha saldat amb dos detinguts i ha permès interceptar 53 dosis d'heroïna i cocaïna preparades per ser venudes.

L'entrada als domicilis dels detinguts es va efectuar el mateix 13 de març a mig matí, pels volts de les onze del matí, ja que es tenia constància que era a partir d'aquesta hora quan començava el degoteig de compradors de droga en els immobles dels arrestats. Tal com esperaven, els investigadors van sorprendre els detinguts en possessió de la droga, tot i que aquests van intentar desfer-se'n llançant-la per la finestra.

En aquesta operació, a més, s'han recuperat diversos objectes que podrien ser robats i que els detinguts haurien intercanviat per droga tot i conèixer la seva procedència il·lícita. En aquests moments, s'estan analitzant per mirar d'esbrinar la seva procedència.

Els Mossos d'Esquadra han destacat la importància d'aquesta operació, no tant per la quantitat de droga interceptada, sinó pel fet d'haver sorprès als detinguts amb l'heroïna tallada i preparada per ser venuda en un barri on els traficants habitualment acostumen a portar quantitats molt petites de droga per poder justificar consum propi en cas de ser interceptats per la policia. La jutgessa, fins i tot, ha decretat el secret de les actuacions, de manera que la investigació encara no es dóna per tancada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Mor Silvia Reyes, històrica activista del moviment trans

El 67% dels infants becats per la Pere Tarrés són de famílies vulnerables

Tarragona

Figueres inicia les obres d’ampliació de la xarxa de carrils bici de la ciutat

FIGUERES

Instal·laran pantalles per reduir el soroll a l’AP-7 i l’A-26

sant julià de ramis
GIRONA

L’Ajuntament repararà el sostre de l’Oficina de la Defensora de la Ciutadania

GIRONA
medi ambient

Costes vol fora el pàrquing de l’estació de Cabrera de Mar

Cabrera de mar

Revisions gratis per risc de melanoma a l’Hospital de Calella

Calella
educació

La selectivitat no inclourà les lectures obligatòries a català i castellà a partir de l’any que ve

barcelona
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona