Societat

Espinosa proposa un "gran pacte d'Estat de l'aigua obert i de tots", sense descartar transvasaments

La ministra de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, ha traslladat avui al Congrés l'interès del govern espanyol per arribar a un "gran pacte d'Estat de l'aigua obert i de tots", sense descartar les interconnexions "intraconques", basat en grans acords que solucionin els possibles dèficits estructurals d'algunes conques. Espinosa ho ha expressat durant la seva primera compareixença en comissió per explicar les línies generals de la seva política aquesta legislatura.

"Vull deixar-ho molt clar perquè no hi hagi malentesos: no es descarten aquelles interconnexions que siguin mediambientalment sostenibles, econòmicament viables i socialment acceptables, requisits que no complia i continua sense complir el derogat transvasament de l'Ebre".
Així, ha assegurat que en "aquesta nova etapa" l'executiu ha de tractar amb grups polítics, comunitats autònomes, ajuntaments, sindicats, organitzacions empresarials, agràries i ecologistes".

Espinosa ha explicat que aquest acord global farà un diagnòstic sobre els dèficits estructurals en algunes conques, tenint en compte les noves demandes, especialment a causa de l'increment de població en algunes zones, així com sobre la modernització de regadius, estalvi d'aigua, depuració i reutilització. En aquest sentit, ha avançat la posada en marxa d'un pla nacional de reutilització de les aigües i l'ampliació de l'horitzó del pla de xoc de modernització de regadius.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.