Societat

Els bombers fan 440 sortides pel temporal de pluja i vent que afecta Catalunya

El temporal

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 448 avisos per problemes relacionats amb el vent i la pluja, durant aquest dissabte, segons ha informat la Direcció General de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments. Entre les quatre de la tarda i les vuit del vespre d'aquest dissabte, els Bombers de la Generalitat han fet 217 sortides relacionats amb problemes ocasionats amb el temporal de llevant. La zona més afectada continua sent el Camp de Tarragona, en especial la seva capital. Segons el Servei Català de Trànsit, es troba tallada des de poc abans de les quatre la carretera local TP-3311, entre els quilòmetres 4 i 5 a la Galera (Montsià), per bassals d'aigua a la calçada.

Per zones, a les comarques del Camp de Tarragona han sortit fins a 241 vegades, 78 de les quals han estat a Tarragona. A la regió Metropolitana Sud, els Bombers han fet 119 actuacions; quinze a les Terres de l'Ebre; 24 a les comarques de Ponent; 43 a la regió Metropolitana Nord, dues a les comarques centrals, i dues a les comarques gironines.

La majoria d'aquestes actuacions continuen sent per retirar arbres caiguts o a punt de caure, per assegurar elements de façanes com persianes, antenes, cables, entre d'altres, i per retirar objectes caiguts a la via pública. En cap d'aquestes actuacions hi ha hagut persones ferides.

Segons el Servei Català de Trànsit, es troba tallada des de poc abans de les quatre de la tarda la carretera local TP-3311, entre els quilòmetres 4 i 5 a la Galera (Montsià), per bassals d'aigua a la calçada. Per aquest mateix motiu, la circulació és intensa a la carretera C-58 al seu pas per Montcada i Reixac.

La circulació a l'autopista AP-7, en sentit nord, que s'havia tallat a l'altura del terme municipal de Tarragona, per la caiguda d'arbres sobre la via pel vent, ha quedat ja restablert, encara que a aquesta hora està tallada en alguns punts la carretera local TP-3311, per basses d'aigua.

Avaria a Renfe
Un comboi de Mitja Distància de la línia Barcelona-Manresa-Lleida es troba aturat entre les estacions de Rajadell i Calaf des de pocs minuts abans de dos quarts de set de la tarda, a causa de la falta de tensió del sistema elèctric produïda pel temporal d'aquest dissabte.

Segons ha informat Renfe, tècnics d'Adif s'han desplaçat al lloc de l'avaria per establir les causes i poder normalitzar la circulació. Renfe ha enviat una locomotora dièsel per remolcar el tren. També s'han mobilitzat autocars per si cal transbordar per carretera als passatgers de l'últim tren que dona servei en aquesta línia.

Una avaria del sistema elèctric provocada per la caiguda d'un arbre sobre la catenària ha tallat el trànsit ferroviari entre la localitat de Sant Vicenç de Calders i Tarragona, que ha afectat a diversos trens, els passatges dels quals han estat evacuats per autobús, i altres remolcats per una locomotora dièsel.

L'avaria s'ha produït sobre les 11:30 hores, quan el fort vent ha llençat un arbre i altres elements sobre la catenària, al que s'han sumat diverses "descàrregues atmosfèriques" que han provocat la caiguda de tensió elèctrica en aquest tram, informen ADIF i Renfe en un comunicat conjunt, en el que s 'indica que sobre les 15:20 hores s'hi havia restablert la circulació, encara que només per una de les vies.

A causa de la incidència, un tren de Mitja Distància que cobria el trajecte entre Tortosa i Barcelona, i un servei d'Euromed s'han detingut en el trajecte, i mentre els viatgers del comboi de mitja distància han estat "transbordats" en autocars sobre les 13:30 hores, els del servei Euromed han estat remolcats amb una locomotores dièsel.

Tècnics del ADIF s'han traslladat al lloc de l'incident, i s'ha procedit a la retirada d'alguns dels elements caiguts sobre el sistema elèctric i a la seva adequació, per restablir el servei, primer en una de les vies, i en aquests moments s'està treballant per apartar l'arbre, per normalitzar la situació.

La incidència afecta tant als trens de Llarga Distància del corredor Mediterrani com els de Mitja Distància de la línia Barcelona-Tarragona, pel que Renfe està informant de l'avaria als viatgers.

Per tal de facilitar la mobilitat, la companyia està desviant els trens per la Plana de Picamoixons, i realitza transbords per als serveis de Llarga distància entre els dos punts afectats.

Fase Inuncat
El centre d'emergències de Catalunya manté activada per avui la fase d'alerta per inundació a les comarques de l'alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Empordà, la Garrotxa, el Gironès, Osona, el Pla de l'Estany, la Selva, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Davant aquesta situació, el departament d'Interior recomana que es faci un seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació i que s'extremin les precaucions al volant.

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya són que el temporal, que ha entrat pel sud de Catalunya i avança cap al nord, es mantingui fins al diumenge i que dilluns remeti.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto