Societat

Els embassaments de les conques internes superen el 36,1% de la seva capacitat

Sequera

Els embassaments de les conques internes de Catalunya han augmentat de nivell després de les últimes pluges i es troben al 36,1% de la seva capacitat, i ja arriben als 245,55 hectòmetres cúbics, segons les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).  El pantà d'Oliana, que es troba al 90%, s'ha vist obligat a obrir les comportes per deixar anar aigua i enviar-la cap al pantà de Rialb.

L'última actualització de l'estat dels pantans catalans realitzada dissabte, indica que malgrat aquest augment de les reserves d'aigua, la capacitat és un 21,14% menys que fa un any, quan la capacitat era de 392,34 hectòmetres cúbics.

Respecte als cinc pantans del sistema Ter-Llobregat –un dels qual proveeix l'àrea de Barcelona–, aquests emmagatzemen ja un total de 219,89 hectòmetres cúbics d'aigua.

D'aquests pantans del sistema Ter-Llobregat, el que per ara més s'ha beneficiat de les pluges dels últims dies ha estat el de Sant Ponç, que està al 64,62% de la seva capacitat total (24,38 hectòmetres cúbics), i ja acumula 15,75 hectòmetres cúbics.

El pantà de Susqueda ja està al 31,52% de la seva capacitat total, amb la qual cosa acumula una reserva de 73,45 hectòmetres cúbics; i el de la Baells ha pujat fins al 47,25%, que suposen 51,71 hectòmetres cúbics.

De la seva banda, l'embassament de la Llosa del Cavall se situa al 27,23% de la seva capacitat, amb 21,79 hectòmetres cúbics; mentre que el de Sau ha pujat fins al 34,61% de la seva capacitat i emmagatzema 57,19 hectòmetres cúbics.

En l'altre sistema hídric català, el de la Muga, el pantà de Boadella emmagatzema 15,16 hectòmetres cúbics d'aigua, que suposa un 24,80% de la seva capacitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
equipaments

Els veïns d’Alpens voten a favor de fer la piscina municipal

ALPENS

Vilafant rep Rafael Sala, el soldat republicà afusellat i trobat a Paterna

VILAFANT

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS