Societat

Catalunya registra la pluja més generosa de l'últim any

La pràctica totalitat de les comarques de Catalunya s’estan beneficiant des de la nit de dijous del front de pluges més generós de l’últim any. Les precipitacions han estat especialment intenses durant les últimes hores a les comarques del Tarragonès, l’Urgell, l’Anoia, el Berguedà i el Ripollès. Entre les bones notícies del dia destaca, en aquest sentit, la pluja caiguda a les capçaleres de les conques del Ter i Llobregat; una circumstància que millorarà els pròxims dies les reserves d’aigua als embassaments.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a més, manté per avui un avís de risc de precipitacions que poden ser superiors a 100 litres per metre quadrat en una dotzena de comarques del prelitoral central i el nord-est de Catalunya. Fins a les vuit del vespre, el rècord de precipitacions corresponia a la població de Torredembarra, amb 59,4 l/m2. Destaca el fet que en comarques com el Segrià la pluja no va superar en cap observatori els 2,5 l/m2.
En algunes localitats del litoral i el prelitoral, la pluja va anar acompanyada ahir de fortes ràfegues de vent, mentre que en cotes altes com la collada de Toses es van registrar precipitacions en forma de neu.

Les dades provisionals i les previsions per a les pròximes hores indiquen que aquest pot ser el temporal de pluges més important a Catalunya des de finals del 2006. En tot cas, de moment, la pluja de les últimes 24 hores és la més generalitzada en el territori des de principis d’any.

Dos o tres dies més
La predicció de l’SMC indica que avui hi haurà pluges generals i moderades tot el dia, i que amb el pas de les hores les més continuades i intenses es centraran a la meitat est, on es podran acumular quantitats molt abundants (més de 50 mm en 24 hores) i puntualment extremadament abundants (més de 100 mm en 24 hores). A la resta del país les quantitats acumulades seran abundants (entre 20 i 50 mm en 24 hores), tret del Pirineu i el Prepirineu occidentals, i del nord de Ponent, on seran poc abundants o minses (menys de 20 mm en 24 hores). El Servei Meteorològic preveu que al final del dia les precipitacions començaran a minvar pel sud i l’oest de Catalunya.

Per demà de matinada s’esperen pluges disperses arreu, entre febles i moderades, tot i que les més continuades s’aniran centrant a la meitat est de Catalunya. Dilluns les precipitacions encara es podran presentar en forma de ruixat, principalment al nord i l’est del país. Entre dimarts i dimecres es donarà per acabat el bon temps de pluja.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
PALAMÓS

El juge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la ‘superilla’ de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto

societat

Restauren 4 barraques de vinya i més de 100 metres de murs de pedra seca al Bages en un programa de reinserció laboral

MANRESA