Societat

La Fiscalia ordena als Mossos investigar la gran fuita d'aigua

La Fiscalia de Medi Ambient vol saber si la pèrdua d'almenys 216.000 litres d'aigua diaris, des de fa anys, d'una canonada propietat de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat pot constituir un delicte per part dels gestors públics encarregats del manteniment d'aquesta infraestructura. En aquesta línia, el fiscal especial de Medi Ambient, José Joaquín Pérez de Gregorio, va signar dilluns una ordre obrint diligències d'investigació per un presumpte delicte contra els recursos naturals, la salut pública i el medi ambient i facultant els Mossos d'Esquadra perquè investiguin els fets.

El ministeri públic ha adoptat aquesta decisió després d'estudiar la denúncia que dijous passat va presentar l'associació de veïns del barri del Canyet de Badalona, on brolla ininterrompudament l'aigua de l'aqüeducte Cardedeu-Trinitat. La denúncia la signa el president de l'entitat veïnal, Miguel Jurado, que a la vegada és regidor del Partit Popular (PP) a l'ajuntament badaloní.
El malbaratament de litres i litres d'aigua durant anys adquireix en aquests moments de sequera, a criteri de la Fiscalia, "una rellevància especial", i obliga més que mai les administracions que gestionen els recursos hídrics a tenir-ne una major cura. L'escrit del ministeri públic posa especial èmfasi a recordar l'obligació de l'administració a "adoptar totes les mesures necessàries per evitar el malbaratament" de l'aigua. En aquest sentit, el ministeri públic cita les obligacions que tant l'article 45 de la Constitució com la llei d'Aigües dóna a l'Administració en la preservació dels recursos públics del medi ambient.

Davant la "gravetat dels fets denunciats", el fiscal de Medi Ambient creu necessari investigar si per part de l'Agència Catalana de l'Aigua i l'empresa Aigües Ter Llobregat hi ha hagut "coneixement, consentiment i tolerància" de la fuita d'aigua a Badalona. Si fos així, la Fiscalia recorda que la mateixa administració responsable de regular les mesures per restringir i controlar el consum d'aigua en temps de sequera, estaria "incomplint les seves funcions" en tolerar el malbaratament.

A estudi del govern
D'altra banda, la fuita a la canonada de la conducció Cardedeu-Trinitat va ser analitzada ahir a la reunió del govern, que va escoltar un informe del conseller Francesc Baltasar. El responsable de Medi Ambient va informar de les mesures que ja s'han adoptat i va aportar informes dels anys 70, 80 i 90 per exposar les arrels del problema i les dificultats tècniques per poder intervenir-hi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
infraestructura

Renfe s’espolsa en els Mossos la responsabilitat pels robatoris de coure

barcelona

Alumnes de Cabrera de Mar recullen 300 quilos de brossa dels boscos de Burriac

cabrera de Mar
VILOBÍ D’ONYAR

L’aeroport de Girona supera els 170.000 passatgers el mes d’abril

VILOBÍ D’ONYAR
infraestructures

El nou desastre a Rodalies col·lapsa punts del metro i busos regionals

barcelona

Avança 2,6 milions per fer el projecte i l’edifici de l’escola Mar Nova

premià de mar
societat

Allau d’usuaris al metro per les incidències a Rodalies

BARCELONA
GIRONA

La línia R11 entre Barcelona i Portbou recupera la normalitat

GIRONA
societat

Barcelona parlarà de pau i recorda Arcadi Oliveres

Barcelona
comerç

Sis mesos de bon comerç

Barcelona