Societat

RELIGIÓ

Mor als 90 anys Rosa Julibert, històrica priora del Santuari de Puiggraciós

La germana benedictina va donar vida entre el 1973 i el 2019 a un monestir que va trobar en molt mal estat

Rosa Julibert i Busquet, que va ser la superiora del Santuari de Puiggraciós a Figaró-Montmany (Vallès Oriental) entre el 1973 i el 2019, va morir ahir als 90 anys al monestir de Sant Pere de les Puel·les de Barcelona, on vivia aquests últims anys per raons de salut. Julibert va néixer a Castellví de Rosanes (Baix Llobregat) el 5 de febrer del 1933.

Des de la seva arribada a Puiggraciós tant ella com la resta de germanes van dedicar-se no només a la pregària sinó a l’acolliment de tota mena de persones. Van guanyar-se la vida fent treballs de tota mena, des de les antigues cintes de casset per a la Sony, fins a icones religioses, terrisses, ceràmica o venent mel de la comarca. El monestir benedictí també té des de la seva arribada una hostatgeria on es poden fer estades de meditació, estudi o descans. Tot això ho va liderar Julibert amb les germanes de la petita comunitat benedictina.

Qui ha tingut un petit record per a l’antiga prior ha estat l’expresidenta del Parlament, Laura Borràs, en un missatge a les seves xarxes: “La Rosa estimada, la meva “abadessa” de Puiggraciós, amb hàbit de roba texana i mentalitat lliure i acollidora ha traspassat i és allà on volia. Una abraçada immensa per la comunitat benedictina de Sant Pere de les Puel·les on li direm adéu. Han estat molts anys d’amistat.”

Quan va arribar Puigbert al santuari el va trobar en molt mal estat, però era un monestir amb una llarga història des del segle XVIII amb llegenda inclosa, s’hi va trobar en el lloc on es va alçar una imatge des de la Mare de Déu. Més endavant s’hi va aixecar una capella i després el santuari, cremat el 1936. Amb la seva arribada de Julibert va engegar i fomentar dels dels anys setanta els aplecs dels pobles de la rodalia del santuari de Puiggraciós, que encara es fan cada any.

La seva rellevància a la comarca ho demostra que el reconeixement que va tenir el 2019, quan va ser finalista al premi Vallesà de l’Any. En una entrevista a “El 9 Nou”, unes setmanes abans de deixar el monestir per raons d’edat, va exposar quina era la seva màxima a l’hora d’haver convertit el santuari en un lloc tan especial: “Com diu Sant Benet, fundador de l’Orde de les Benedictines, els monestirs han d’estar arrelats al poble perquè si no ho estan no donen fruits”.

La cerimònia de comiat de Julibert es farà aquest dilluns a les 2/4 de 5 al monestir de Sant Pere de les Puel·les. Des del santuari de Puiggraciós també han confirmat que el proper diumenge a les 10:00 tindrà lloc una eucaristia en record de qui havia estat priora del santuari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins