Societat

Les persones amb mobilitat reduïda ja tenen assistència gratuïta per al trasllat en aeroports

L'entrada en vigor de totes les disposicions del Reglament sobre els drets dels ciutadans amb discapacitat al transport aeri obliga els estats membre a crear organismes de control que s'encarreguin de verificar que la nova normativa s'aplica de manera correcta al territori i així, les persones amb discapacitat que creguin que els drets no han estat respectats i no hagin estat indemnitzats per la companyia aèria o l'aeroport responsable, podran dirigir-se directament a la institució, que haurà d'encarregar-se de garantir-ne els drets.

A més, correspon als estats membre determinar les sancions que apliquen quan es vulnerin les mesures. Les sancions han de ser eficaces, proporcionades i dissuasòries, a més de ser notificades a Brussel·les.

Part de les mesures s'apliquen des de l'any passat, inclòs el no poder negar una reserva de vol ni el transport a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Tot i això, l'assistència sense cap cost per al desplaçament en els aeroports i avions, així com el dret a dur a bord els gossos dels invidents, entre d'altres, entraran en vigor aquesta setmana.

Així, tota persona amb dificultat per moure's tindrà dret que algú de la companyia aèria o del servei de l'aeroport l'acompanyi fins l'avió i que la cadira de rodes viatge a bord sense despeses suplementàries, fet que ja fan algunes companyies i aeroports però que ara es generalitza a tota la UE.

"Llibertat per viatjar"
El vicepresident de la Comissió Europea i comissari de Transports, Antonio Tajani, ha assegurat que d'aquesta manera es garanteix als afectats un dret "legítimament tan esperat" com és la "llibertat per viatjar". Segons dades de l'executiu comunitari, hi ha 127 milions de ciutadans de la UE que pateixen problemes de mobilitat reduïda i podran beneficiar-se dels serveis. Les mesures que entren en vigor aquest dissabte impliquen uns 500 aeroports de la Unió.

A més, Tajani ha defensat el reglament com una manera d'impulsar el turisme entre aquells que pateixen algun tipus de discapacitat, un sector de la població amb el qual ha dit estar "compromès" per "fer respectar els seus drets" tant al transport ferroviari com al marí i el de línies d'autobús.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
crisi migratòria

Frontex veu amb preocupació les xifres de la Ruta Canària

barcelona
Olot

El PSC recull firmes per millorar els horaris de bus

Olot
estat espanyol

Intercepten un narcosubmarí a la costa de Cadis

barcelona
SALUT

Inicien els tràmits per la licitació del concurs d’idees del Campus de Salut

SALT
Mobilitat

Barcelona premia dos projectes d’intel·ligència artificial aplicats als autobusos

Barcelona
SOCIETAT

Igualada omplirà el cel amb una cinquantena de globus aerostàtics

Igualada
trànsit

Taxa d’alcohol més baixa i patinets elèctrics a partir dels 16 anys

barcelona
SERVEIS

El servei de Bicibox, per aparcar bicicletes i patinets, arriba a Sant Andreu de la Barca

Sant Andreu de la Barca
educació

Educació envia ara lectures recomanades per al batxillerat

barcelona