Societat

Anuncien un tercer cap de setmana amb pluja general

Els pantans del Ter-Llobregat guanyen 42 hectòmetres en 10 dies, més dels que es preveu transportar amb la canonada CAT-ATLL en 8 mesos

Si les prediccions meteorològiques no fallen –i últimament les encerten totes–, el cap de setmana serà el tercer període de descans consecutiu sota el paraigua. Tant el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) com l’Agència Estatal de Meteorologia (AEM) coincideixen a indicar que les pluges tornaran a afectar bona part de Catalunya, amb relativa força, d’aquí a tres dies.

“A partir de divendres, però sobretot de cara al cap de setmana, la nuvolositat tornarà a augmentar i les precipitacions podran aparèixer a qualsevol indret del país, sobretot al nord, essent d’intensitat entre feble i moderada i localment amb tempesta”, indiquen les prediccions de l’SMC. Els mapes de l’AEM marquen un risc lleuger de precipitacions dijous i pluges generalitzades dissabte i diumenge.

Embassaments agraïts
La pluja de finals d’abril i sobretot la recollida els dos últims caps de setmana han permès una recuperació notable del volum d’aigua als pantans de les conques internes de Catalunya. Els cinc embassaments que formen el sistema Ter-Llobregat, per exemple, han passat de tenir 126 hectòmetres cúbics el 7 d’abril (20,6% del total) als 198,7 hectòmetres registrats ahir (32,5%). En només deu dies aquests pantans han guanyat 42 hectòmetres cúbics d’aigua, una xifra superior als 35 hectòmetres que hauria de portar fins a Barcelona, en vuit mesos, la canonada CAT-ATLL.

Millora provisional
Les dades històriques, però, mostren que els embassaments del Ter i el Llobregat estan encara a la meitat del que és habitual per aquestes dates de primavera. Sau, per exemple, tenia el maig de l’any passat –quan s’acabava d’aprovar el decret contra la sequera– un total de 70 hectòmetres cúbics d’aigua (ara en té 48,89).

D’acord amb les xifres del decret de sequera –d’abans de la modificació de divendres passat–, la normalitat hidrològica tornarà quan els pantans del Ter-Llobregat sumin 300 hectòmetres cúbics, i ara en tenen 200.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró