Societat

Puigcercós aposta per construir la dessalinitzadora de Cunit abans que la canonada

Sequera

El secretari general d'ERC i candidat a la presidència del partit, Joan Puigcercós, aposta per construir la dessalinitzadora de Cunit (Baix Penedès) abans que la canonada que ha de connectar la infraestructura amb Tarragona, tal com va apuntar dimecres el president de la Generalitat, José Montilla. "Abans de fer una canonada hi ha d'haver la dessalinitzadora", ha dit.
"Es poden fer previsions de portar aigua de Cunit a Tarragona, és lògic, em sembla bé i hem optat per aquesta reversibilitat. Però és important posar fil a l'agulla amb la dessalinitzadora de Cunit", ha argumentat en un esmorzar organitzat pel Fòrum Europa.

L'exconseller ha apostat per la "independència hidrològica", de manera que Catalunya sigui "capaç" de no dependre de models de transvasament. "Ara ha plogut, no fa falta fer el transvasament de l'Ebre per subministrar aigua a 5,5 milions de persones; però crec que hem d'accelerar, i molt seriosament, les dessalinitzadores", ha considerat.

El dirigent republicà ha subratllat que la dessalinitzadora de Cunit no té ni projecte constructiu, de manera que es parla d'un canonada que sortiria de la instal·lació sense que estigui ni tan sols construïda.

Ha defensat que és "més important, abans de parlar de canonades, posar en solfa tot el model de dessalinització i reutilització" del govern de la Generalitat, basat en la "nova cultura de l'aigua". A més, ha apostat perquè els recursos no depenguin de cap autoritat que no sigui Catalunya, una cosa que ha qualificat d'"autèntica necessitat".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.