Societat

Justícia ofereix tractament al Violador de la Vall d'Hebron

José Rodríguez Salvador no estarà sol quan dissabate vinent surti al carrer després de passar-se setze anys a la presó a causa del seu terrible historial delictiu, que li va valdre el sobrenom del Violador de la Vall d'Hebron. L'alarma social generada pel fet que el delinqüent recuperarà la llibertat sense haver-se rehabilitat -segons els experts- ha posat en guàrdia la societat i l'administració, que ja ha reaccionat. Des del departament de Justícia s'ha ofert a Rodríguez la possibilitat de seguir un programa de tractament, segons van explicar fonts de la conselleria. Des d'Interior, han posat a punt una "estratègia policial"

En la seva llarga estada entre reixes, el pres ja ha seguit el Programa de Control de l'Agressió Sexual, però amb resultats que no han estat positius, segons els psicòlegs que l'han examinat. En aquest sentit, fonts penitenciàries consultades per l'AVUI afirmen que dins de la presó Rodríguez Salvador no manifestava un sentiment de culpa. Aquest extrem va ser desmentit pel seu advocat, José Ángel Plaza, que sosté que "està del tot arrepentit" del mal que va causar.

Durant el compliment de condemna Rodríguez Salvador ha estat al mòdul d'Infermeria, un dels destins que es donen als presos que poden tenir problemes de seguretat dins de la presó. El reclús ha arribat a exercir, fins i tot, algun càrrec de responsabilitat en l'organització del mòdul.

Al costat de l'oferta de tractament, l'administració també ha activat els seus recursos policials i, en aquest sentit, els Mossos d'Esquadra van confirmar ahir que han posat a punt una "estratègia policial". Des de fa dies, la policia esperava rebre una petició de la fiscalia en el sentit que s'establissin mesures per prevenir el risc de reincidència de Rodríguez Salvador, i aquesta va arribar ahir a la tarda, segons fonts dels Mossos.

Segon cas en poc temps
Aquesta serà la segona vegada en poc temps que un convicte d'agressió sexual és sotmès a un control policial un cop ha complert la condemna. El juny passat la fiscalia ja va demanar que es controlessin els moviments del conegut com a Segon Violador de l'Eixample quan aquest va abandonar la presó amb uns informes alertant de l'alt risc de reincidència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.