Societat

El Suprem vol decidir el futur del 'violador de la Vall d'Hebron'

El Tribunal Suprem vol tenir l'última paraula sobre el futur del violador de la Vall d'Hebron, que va obtenir la llibertat definitiva el setembre passat, després d'haver complert condemna. L'Audiència de Barcelona va ordenar el llicenciament penitenciari definitiu de José Rodríguez Salvador el 21 de setembre, enmig d'una gran polèmica pública perquè els psicòlegs de la presó van advertir que no estava rehabilitat. La fiscalia va presentar diversos recursos contra la decisió de l'Audiència i l'últim va ser un recurs de queixa davant del Tribunal Suprem, ja que els magistrats barcelonins s'havien negat a tramitar el recurs de cassació.

Ara, el Suprem ha donat la raó a la fiscalia i ha ordenat a l'Audiència tramitar el recurs de cassació. D'aquesta manera, serà l'alt tribunal espanyol el que decidirà definitivament sobre el cas. El que persegueix la fiscalia és el Suprem apliqui l'anomenada doctrina Parot , creada per l'alt tribunal arran del cas del pres d'ETA Henri Parot. Seguint aquest criteri, la condemna de Rodríguez Salvador es podria allargar, ja que se li aplicaria una fórmula més dura per calcular el total d'anys a complir, en base a les diverses condemnes i la reducció de pena corresponent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.