Societat

Unes 300 persones es manifesten contra el traçat del TGV pel centre de BCN

Unes 300 persones s'han manifestat davant la Sagrada Família contra el futur traçat del TGV per la ciutat, que preveu la construcció d'un túnel que uneixi les estacions de Sants i la Sagrera. La manifestació ha estat convocat un dia després que el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlan, hagi anunciat un nou retard en la construcció del traçat del TGV per dins de la ciutat, que no serà operatiu fins al 2012.

La manifestació, convocada per la Plataforma AVE pel Litoral, ha començat a la plaça Jacint Verdaguer i ha finalitzat a la Sagrada Família, on membres de la plataforma han exhibit quatre pancartes diferents i han repartit qüestionaris entre els veïns per decidir les que mostraran en futures protestes.

A les pancartes s'hi podien llegir missatges com Mentir sobre el TGV té conseqüències, Hereu d'esquena a la gent, Traçat TGV: vandalisme irreflexiu o una altra en què es comparava l'alcalde barceloní amb el president veneçolà Hugo Chávez, amb una referència a la "dictadura a l'ajuntament".

El vicepresident i portaveu de la Plataforma AVE pel Litoral, Pere Vallejo, ha assegurat que travessar la ciutat "és perillós" i ha assenyalat a Hereu com a únic culpable de la situació.

"Demanarem una placa de marbre per inscriure el nom dels polítics, enginyers i tècnics que han decidit que el TGV passi per aquí, perquè quedi constància de qui són les persones que estan posant en perill la Sagrada Família i les nostres cases", ha afegit Vallejo.

Els informes ambientals
El portaveu ha afirmat que l'informe d'impacte mediambiental del túnel, aprovat pel departament de Medi Ambient el 6 de juny, "no hi ha per on agafar-ho, ja que no compleix amb la necessitat de tenir tres alternatives al traçat".

Vallejo s'ha preguntat quins inconvenients presenten les alternatives al traçat pel litoral, pel Vallès o pel carrer Aragó, i ha assenyalat que en aquesta situació els veïns són "danys col·laterals, com la Sagrada Família".

El president del grup municipal de CiU a l'ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha fet acte de presència durant la marxa cap a la Sagrada Família i ha declarat que el seu grup "portarà el tema del traçat del TGV al primer plenari de l'ajuntament".

Segons Trias, el fet que el TGV no arribi a França fins al 2012 tal com va explicar ahir divendres el secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlan, significa que el traçat actual "és variable, perquè tenim temps suficient".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.