Societat

societat

Prop de 300 persones protesten a Santa Coloma de Gramenet contra el desallotjament d’Estudi 9

Els Mossos carreguen contra alguns participants, que han trencat vidres de comerços i han mogut contenidors

Ferida greu una de les ocupes que ha introduït el braç en un bidó amb ciment

Prop de 300 persones protesten pel centre de Santa Coloma de Gramenet contra el desallotjament de la casa ocupada Estudi 9 aquest dijous al matí, informa l’ACN.

La marxa, convocada per Santako antifeixista, ha començat a la plaça Manent de la ciutat, i poc després, els participants han començat a marxar pels carrers del centre, amb una forta presència policial. Durant el recorregut, els manifestants han trencat vidres de comerços i han mogut desenes de contenidors. En un moment, s’han enfrontat al cordó policial, i els agents han carregat contra alguns participants. La protesta ha quedat dispersada. Les furgonetes circulen pels carrers del centre i l’helicòpter dels Mossos sobrevola la zona.

Barricades de contenidors i vidres trencats

Durant el recorregut, davant una forta presència policial, els manifestants han trencat vidres de comerços i han mogut desenes de contenidors formant barricades. En un moment, s’han enfrontat al cordó policial i els agents han carregat contra alguns participants. Després, la protesta ha quedat dispersada. Els Mossos d’Esquadra han donat per finalitzat l’operatiu a les 21.30 hores. No hi ha hagut detinguts, però sí tres persones identificades, segons informen fonts policials.

El desallotjament d’Estudi 9 ha començat a primera hora i s’ha allargat durant nou hores. Els últims dos okupes han sortit de l’espai passades les dues de la tarda, perquè havien introduït els seus braços a bidons de grans dimensions plens de ferralla i ciment.

Dins l’immoble hi havia quatre persones més: dues que no han ofert resistència i han marxat i dues més que s’havien amagat en un pati de llums inaccessible. Per treure-les ha estat necessari tirar a terra una paret. Amb tot, el desallotjament s’ha dut a terme sense incidents greus i no hi ha cap persona detinguda.

Una de les ocupes del local Estudi 9 de Santa Coloma de Gramenet desallotjat aquest dijous pels Mossos d’Esquadra ha resultat ferida greu després d’haver introduït el braç en un bidó amb ciment i ferralla per dificultar l’acció policial.

Segons ha pogut saber l’ACN de fonts properes al cas, en un primer moment no es descartava, fins i tot, la possibilitat que la jove acabés perdent el braç, però finalment, afirmen les mateixes fonts, el podrà conservar.

La noia ha ingressat a un centre hospitalari on és tractada d’aquestes ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins