Societat

Rafael Ribó denuncia retards en l'aplicació de la llei de dependència

Salut

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha lamentat avui "els retards i les disfuncions" que s'han produït en l'aplicació de la llei de la dependència, i ha advertit que l'elevada xifra de sol·licituds presentades pels ciutadans per obtenir ajudes no justifica la lentitud amb què s'aplica la llei.
Segons ha indicat Rafael Ribó en l'explicació de l'Informe 2007 davant el ple del Parlament, el retard que pateix l'aplicació de la llei de dependència ha provocat que durant el 2007 hagin arribat vint queixes, una xifra que s'ha quadruplicat en els primers quatre mesos del 2008.

Ribó ha fet aquestes declaracions durant l'exposició del contingut de l'informe anual del Síndic al Parlament de Catalunya.

Maltractament de funcionaris
Una altra qüestió que ha generat nombroses queixes dels ciutadans en el període 2006-2007 guarda relació amb la gestió dels centres penitenciaris, especialment de la presó Brians 1, on nombrosos interns han denunciat "maltractaments" o "rigor innecessari" en l'aplicació de les normes dins del recinte.

Després d'analitzar les queixes i de rebre informació del departament de Justícia, el Síndic conclou que "no es tracta de fets puntuals, sinó de situacions recurrents derivades de l'actuació de funcionaris en serveis concrets, identificats per un important nombre d'interns".

La detecció de presumptes irregularitats es concreta, segons Ribó, "en la forma i la freqüència dels registres, les actuacions i els comentaris burlescos, amenaces i provocacions d'alguns funcionaris", però també en "l'ocultació de dades i actituds passives d'altres (funcionaris), incapaços de denunciar els fets".

Queixes de Renfe
Segons Ribó, els incidents ocorreguts durant el 2007 a la xarxa ferroviària i també a la xarxa elèctrica, amb les consegüents queixes dels ciutadans, "posen de manifest la falta d'inversió i manteniment de dues infraestructures bàsiques".

Segons el Síndic de Greuges, "és necessària una explicació pública i transparent dels motius pels quals es va frenar la inversió en l'estructura ferroviària catalana".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Tallat el trànsit al túnel de Bracons per problemes a l'estructura del viaducte

LA VALL D'EN BAS
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona