Societat

L'OCB i la Plataforma per la Llengua es mobilitzen contra els "atacs" d'Air Berlin

Llengua

L'Obra Cultural Balear (OCB) i la Plataforma per la Llengua han començat les mobilitzacions per mostrar el seu desacord amb les opinions i "falsedats" expressades pel director general d'Air Berlin, Joachim Hunold, en l'editorial de la revista de bord de l'aerolínia.

L'Obra Cultural Balear (OCB) considera "inacceptables" les "falsedats" escrites pel director general d'Air Berlin a la revista de la companyia i ja ha iniciat una campanya d'enviament de cartes "per exigir el respecte als drets lingüístics".

I la Generalitat?
Des de la Plataforma per la Llengua, el coordinador d'Empreses, Bernat Gasull, ha assegurat que expressaran la seva indignació a la companyia Air Berlin, però que també es dirigiran a les institucions catalanes perquè es "pronunciïn" davant el menyspreu que Hunold ha mostrat amb el català. Gasull assegura que "és trist i preocupant" que un empresari barregi les seves "ideologies personals i polítiques amb qüestions comercials i d'empresa" i encara més si ho fa a través d'una revista comercial que es reparteix entre els passatgers.

A més, Gasull ha assegurat que Air Berlin fa servir llengües menys parlades que el català en els seus vols, "com el finès, el txec i l'hongarès". Plataforma per la Llengua enviarà cartes de protesta a Air Berlin i altres institucions, que també penjarà a la seva pàgina web perquè aquells que ho vulguin les puguin enviar.

Francesc Antich
Per la seva banda, el president balear, Francesc Antich, es reunirà amb el director general d'Air Berlin per aclarir la polèmica. Així ho ha anunciat la directora general de Política Lingüística de les Illes, Margalida Tous, que assegura que l'objectiu de la carta enviada a Air Berlin era una recomanació a l'aerolínia perquè utilitzés el català en els seus vols a l'illa, una manera de "guanyar imatge" entre els usuaris catalanoparlants.

Atacs inacceptables
La polèmica editorial ha provocat la indignació de l'OCB, que considera "inacceptables els atacs" fets pel director general de la companyia aèria perquè ha fet afirmacions "que no es corresponen amb la realitat lingüística de les Illes i cau en apreciacions subjectives de caràcter ideològic impròpies d'un president d'una empresa amb molts clients a Mallorca".

També considera que en l'editorial es diuen "falsedats", com que a les escoles el castellà és tractat com una llengua estrangera. Així, l'OCB ha demanat una reunió amb el director d'Espanya i Portugal de la companyia, Álvaro Middelmann, i ha posat en marxa una campanya d'enviament de cartes per demanar a la companyia que respecti els drets lingüístics dels catalanoparlants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA