Societat

Desarticulen la xarxa més gran de pirateria audiovisual

Policial

Agents de la Policia Nacional han desarticulat un grup organitzat integrat per ciutadans d'origen xinès acusats de delictes contra la propietat intel·lectual i han desmantellat el taller més gran de falsificació d'obres cinematogràfiques i fonogràfiques localitzat per la Policia. Les 240 gravadores que tenia l'organització li permetien fer unes 80.000 còpies pirates al dia, amb les quals podia arribar a obtenir uns ingressos diaris d'uns 240.000 d'euros amb la venda de totes les unitats.
S'han detingut sis persones, que distribuïen les còpies pirates a través dels top manta d'arreu de l'Estat. Les còpies d'algunes de les pel·lícules estrenades als cinemes es feien amb l'enregistrament directe dins de les sales cinema. Fins i tot, s'han trobat DVDs d'algunes pel·lícules que encara no s'havien estrenat.

Les seus a Madrid
En l'operació, els agents han localitzat els magatzems de l'organització als voltants de la ciutat de Madrid. Tres estaven situats a Leganés i eren utilitzats per l'organització per emmagatzemar els DVD i CD verges, fotocopiadores industrials, gravadores de CDs i DVDs, paper i altres efectes, que posteriorment traslladaven al centre de duplicació i muntatge, per realitzar les còpies il·lícites a gran escala de pel·lícules en suport DVD-R i d'obres musicals en suport CD-R.

Posteriorment, es va efectuar un altre registre en un xalet d'Arganda del Rey, el centre més gran de duplicació i muntatge trobat per la Policia Nacional, que era utilitzat per una de les cèl·lules de l'organització, on es traslladaven els DVD i CD verges per fer les còpies il·lícites.

L'operació
Segons ha informat el ministeri d'Interior en un comunicat, l'operació, denominada Ave, ha estat realitzada pel grup de delictes contra la propietat intel·lectual i industrial de la UDEV-Central, pertanyent a la Comissaria General de Policia Judicial, en col·laboració amb la Brigada de la Policia Judicial de Madrid.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.