Societat

societat

Un Sant Joan amb menys soroll i més llum i color

Tot a punt per a la nit del foc a les poblacions gironines. A més es preveu una celebració amb tota mena de luxes ja que enguany la revetlla cau en cap de setmana llarg i pot afavorir que moltes famílies i grups d’amics celebrin la festivitat diverses vegades. Això, sumat al fet que enguany no hi ha restriccions extres pel que fa a zones de llançament –com sí que ha passat els últims anys– fa preveure un augment de les vendes de petards, com explica el president de l’Associació de Fabricants i Majoristes de Pirotècnia de Catalunya, Josep Maria Vilardell. El sector, doncs, preveu vendre un 5% més que el 2023, un fet que suposaria arribar fins als 23 milions d’euros de facturació. Quant a tendències, es consolida la dels darrers anys, cap a l’ús de material pirotècnic menys invasiu i visualment més atractiu.

La Patam Pirotècnia de Riudellots de la Selva confirma aquesta tendència: “Cada vegada més les propostes amb llum i color agafen més protagonisme i els petards que fan més soroll perden rellevància, tot i que també tenen els seus adeptes”, exposa el responsable. “Les fonts són cada any més fantasioses, han evolucionat moltíssim i això agrada molt”, continua explicant, alhora que recalca que també tenen molt d’èxit els lots: “Facilita molt la feina als pares, ja que amb una caixa tenen les propostes indicades per a cada edat.” Hipercohete de Girona coincideix: “Aquest any hi ha molta sortida pels productes amb color, especialment per les fonts” i creuen que cada vegada la gent pren més consciencia que els petards forts poden molestar. Precisament La Traca, amb botiga a Olot i Sant Feliu de Guíxols, és la impulsora de la línia de productes de baixa sonoritat o low noise per a un Sant Joan inclusiu, respectuós amb les persones i els animals. Ofereix, productes que potencien el color, la màgia i la sorpresa per sobre del soroll, per tal de facilitar la festa a tothom. I amb aquest objectiu també són moltes les poblacions –com Girona o Figueres– que habiliten espais segurs per al llançament de petards i en limiten l’ús per garantir una revetlla segura i inclusiva.

Clàssiques i innovadores

El sector pastisser està animat i calcula vendre un 5% més de coques artesanes aquest Sant Joan. Així ho ha detallat el president del gremi de pastisseria de Girona, Àngel Garcia. Un any més, es confirma la tendència a veure coques de Sant Joan “d’autor” en molts establiments, una demostració més de la creativitat del sector. “Ens hem anat renovant per adaptar-nos al jovent, que vol coques més fresques amb fruites com els gerds o el mango i propostes amb mascarpone o te matcha”. Tot i així, les coques clàssiques continuen sent les més venudes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bibiana Vallmajó Cantenys
Alcaldessa de Navata (Som Navata)

“Els parcs de les renovables s’han de decidir entre tots”

Navata

Comença l'exploració de la “biodiversitat invisible” dels Pirineus

Vielha

El ple acorda l’adjudicació del contracte pel futur aparcament a “Can Rich Xiberta”

CASSÀ DE LA SELVA

Les Fires de Sant Narcís de Girona tindran lloc del 25 d’octubre al 3 de novembre

girona

Empar Moliner inaugura la Mostra del Vi de l’Empordà

FIGUERES
Societat

Protesta contra la mà dura de Castelldefels contra els manters

Castelldefels
educació

Educació crea un grup fix de substituts amb 2000 places pel curs vinent

BARCELONA
llengua

El País Valencià consuma el canvi de lleis anticatalà

barcelona

Les comarques gironines tindran 480 grups d’FP el curs vinent

GIRONA