Societat

La junta constructora de la Sagrada Família insisteix que anirà als tribunals si no es canvia el traçat del TGV

El president de la junta constructora de la Sagrada Família, Joan Rigol, ha insistit avui, després de reunir-se amb l'Ajuntament de Barcelona, que recorrerà als tribunals si no es modifica el projecte del túnel del TGV per l'Eixample, i que passarà sota el carrer Mallorca, just al costat del temple de l'arquitecte modernista d'Antoni Gaudí.

"Si no hi ha un canvi, anirem al jutge perquè dictamini si hi ha risc real", ha assegurat Rigol, que ha concretat que el termini per anar als tribunals expira "el 2 o 3 d'octubre". En relació amb les al·legacions presentades per la junta constructora del temple, Rigol ha dit que "encara no hi ha resposta".

Rigol ha fet aquestes declaracions després d'assistir a una trobada que ha tingut amb el tinent d'alcalde d'Urbanisme i Infraestructures de l'Ajuntament de Barcelona, el socialista Ramon García Bragado. En aquesta reunió, les dues parts han apostat per fer un seguiment de l'evolució de les obres quan comencin, a principis de l'any vinent.

Seguiment de les obres
"L'Ajuntament manifesta el seu màxim interès a fer un seguiment molt curós de les obres amb els ciutadans", ha assegurat García Bragado, que ha precisat que "amb la Sagrada Família hi haurà una relació directa bilateral" durant aquest procés.

Les dues parts han concretat que, durant la construcció del túnel, hi haurà una "relació fluida" entre totes dues, en paraules de García Bragado.

"Nosaltres estem oberts a qualsevol projecte que impliqui més seguretat", ha precisat Rigol, que ha concretat que la junta constructora no es pronunciarà sobre per on ha d'anar el traçat del TGV. "No és feina nostra", ha concretat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Uns 75 vehicles entren irregularment cada dia a l’illa de vianants de Mataró

Mataró
Salut

El Sagrat Cor de Martorell té la primera unitat de TCA per adults

Martorell

La Fundació “la Caixa” col·labora amb el Banc dels Aliments de Girona

girona
municipal

Trias avisa ERC abans de plegar; “Jaume Collboni no és de fiar”

barcelona
societat

Habiliten més de 350 refugis climàtics d’estiu, 120 més que l’any passat

Barcelona

Més de 500 insercions de catèters a l’Hospital d’Olot en quatre anys

OLOT
sanitat

En marxa les sis noves consultes externes del CAP Sitges

Sitges

Distintiu Biosphere per a la platja i l’oficina de turisme de Torre Valentina

CALONGE I SANT ANTONI
SOCIETAT

Comencen les afectacions de trànsit per la Fórmula 1

Barcelona