Societat

El Congrés aprova la reforma que castiga amb presó la conducció temerària

El ple del Congrés dels Diputats ha donat llum verda a la reforma del Codi Penal en matèria de Seguretat Vial, que persegueix endurir les sancions per conducció temerària, amb penes de presó en els casos més greus.

El text, que serà remès ara al Senat per a la seva aprovació definitiva, abans de final d'any, ha contat amb el suport de la majoria del Congrés, excepte el PP que ha votat en contra. Els grups d'IU-ICV i PNB s'han abstingut.

El PP ha votat en contra per considerar excessiu el límit establert d'alcohol en sang, respecte a la mitjana europea, així com els límits a la velocitat, a l'entendre que els senyals de tràfic de les carreteres espanyoles no es corresponen amb la situació de la via.

De faltes a delictes
La reforma eleva les faltes a delictes en casos concrets d'excés de velocitat (conduir a més de 200 quilòmetres per hora en autovia i a més de 180 en carretera i 110 en via urbana) i per consum d'alcohol (més de 1,2 grams d'alcohol en sang).

Igualment, es considerarà un delicte penal conduir un vehicle havent perdut tots els punts del carnet o sense haver tingut mai un permís, supòsits que es castigaran amb mesures de tres a sis mesos de presó.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.