Societat

Societat

Tanca el dispositiu d’acollida de temporers al pavelló 3 de Fira de Lleida

Fruita amb Justícia Social critica que es finalitzi el servei un any més quan encara no ha acabat la campanya

El dispositiu especial d’acollida de temporers sense sostre al pavelló 3 de Fira de Lleida tanca després d’oferir un centenar de places durant tot l’estiu des del passat 3 de juny amb la previsió de tenir uns 900 usuaris. No hi ha dades oficials encara del volum de persones que han passat la nit i fet ús de serveis com la dutxa, la bugaderia, àpats i l’atenció social. La plataforma Fruita amb Justícia Social, que ja es va mostrar crítica quan es va posar en marxa l’equipament temporal, ha lamentat a l’ACN la Paeria de Lleida el tanqui quan encara no ha acabat la campanya de recollida de la fruita. No és el primer cop que succeeix. El portaveu de l’entitat, Llibert Recach, ha lamentat que no es tingui en compte la durada real de la campanya de la fruita per definir el calendari d’obertura. De fet, quan es va posar en marxa a principis de l’estiu ja s’anunciava que tancaria les portes a finals d’agost. Segons el portaveu, provocarà que hi hagi un “augment important” de persones dormint als carrers de Lleida. Les condicions de l’espai tampoc són les òptimes per a l’entitat ja que no respecta la imitat dels usuaris i fa que moltes persones acabin dormint al carrer. Critica que la situació es repeteixi any rere any i que el govern actual de Lleida, encapçalat per Fèlix Larrosa, aturés el projecte de construcció de l’alberg de Pardinyes idea per l’anterior executiu.

El govern municipal de la Paeria ha respost a les acusacions de Fruita amb Justícia Social assegurant que des del passat 20 d'agost hi ha hagut una "gran disminució" de les persones que requereixen allotjament temporal. En aquest sentit, han recordat que l'oferta de recursos municipals, no només es limita al dispositiu del pavelló 3 sinó que compta amb 16 habitatges per a persones temporeres oberts i disponibles fins al 27 de setembre i on actualment hi ha places buides. Fonts municipals també han explicat que la gestió del dispositiu d'acollida a Fira de Lleida es fa a través de contractació pública i actualment ho gestiona l'entitat Sant Joan de Déu. Així mateix, també hi participen sindicats en l'assessoria laboral així com els propis Serveis Socials de l'Ajuntament i els dinamitzadors de campanya del SOC per l'atenció social i la coordinació del projecte. Aquest contracte determina les dates d'inici i finalització que tenen com a objectiu cobrir la pernoctació temporal del volum de persones que arriben durant l'estiu, que es concentra les darreres setmanes de juny, juliol i primeres d'agost. Així mateix, també recorden que el dispositiu s'ha allargat en el mateix període de temps que els anys 2022 i 2023. Apunten que factors com la climatologia, entre d'altres, poden alterar la campanya i els fluxos de les persones que arriben però asseguren que la realitat que "es repeteix any rere any", és que a finals d'agost hi ha una important davallada d'usuàries del recurs, i així hauria passat enguany. En relació a aquest punt, des de Fruita amb Justícia Social es discrepa i asseguren que la Paeria insta als usuaris a anar marxant progressivament del pavelló a mesura que es va arribant a finals d'agost. Finalment, des de la Paeria assenyalen que dilluns que ve, un cop tancat el dispositiu, traslladaran les dades oficials dels serveis oferts en aquest espai i, un cop finalitzat el període d'allotjament a pisos de l'EMAU i amb tots els serveis tancats, es farà una reunió amb totes les entitats implicades en la campanya de la fruita per informar i analitzar el seu funcionament. Remarquen que aquesta reunió, que es fa cada any, no només es convida a les entitats implicades en la gestió directa del recurs, sinó també a Fruita amb Justícia Social.

.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

partits

Colau lliga el seu futur a l’articulació d’un gran front de les esquerres

barcelona
societat

Illa afirma que acollir els nouvinguts no posa en perill la identitat catalana

olot

Millores als patis, pavellons i patrimoni, l’escollit al pressupost participatiu de Castellar

CASTELLAR DEL VALLÈS

Un 8,3% més de visites al Tibidabo durant l’estiu amb l’obertura de Merlí

BARCELONA

Renfe recupera el servei a a l’R4 i l’R8 entre Martorell Central i Molins de Rei-Granollers Centre

CASTELLBISBAL
política

Demana a Illa una solució per a la saturació del servei d’urgències durant l’estiu

blanes
religió

L’alcalde Collboni recupera la missa de la Mercè

Barcelona

Un mapa que reclama canvis

Badalona
La monarquia
Lluís Simon

Lligat i ben lligat, part 2