Societat

La neu obliga a circular amb cadenes en tretze carreteres

CATALUNYA

La neu comença a causar aquest dissabte a la nit els primers problemes de circulació en dotze carreteres de les comarques de Lleida i en una del Berguedà, segons informa el Servei Català de Trànsit. Així, a la C-12, a l'alçada d'Àger (Noguera) es necessiten equipaments entre els quilòmetres 185 i 201 en els dos sentits de la marxa; a la C-13, a Tremp, entre els quilòmetres 75,12 i 99,38; a la C-1311, també a Tremp, entre els punts quilomètrics 0 i 22,82 i a la C-28, al Port de la Bonaigua, entre els quilòmetres 41,95 i 56,70; a la C-462, a Alàs i Cercs (Alt Urgell), entre els quilòmetres 28,59 i 83,10.

També calen equipaments a la L-500, entre els quilòmetres 11,50 i 19,57, i a la N-260, entre els quilòmetres 327 i 347, ambdues al Pont de Suert. També a la N-260, també calen cadenes al Port del Cantó, entre els quilòmetres 234 i 265.

A més, a la L-501, a la Vall de Boí, entre el quilòmetre 0 i 5,74; a la L-503, a Torre de Cabdella (Pallars Jussà), entre els quilòmetres 0 i 13,50; a la L-401, entre els quilòmetres 0 i 41,26, a Odèn (Solsonès); i a la L-511, entre els quilòmetres 0 i 40,70, a Isona i Conca Dellà (Pallars Jussà) també s'ha de circular amb cadenes. D'altra banda, al Berguedà, calen cadenes a Gósol, entre els quilòmetres 0 i 15,50 a la C-563. En tots els casos, les afectacions són en ambdós sentits.

Amb motiu de l'anunci de nevades en cotes baixes previstes per a aquest dissabte al vespre i diumenge, el Cecat ha activat a les 11.30 h d'aquest dissabte la fase d'alerta del pla Neucat. S'esperen precipitacions en forma de neu a l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Val d'Aran. A la matinada, les previsions indiquen que la cota de neu pot baixar fins als 600 metres.

El Servei Meteorològic de Catalunya també ha informat que a les comarques del Pirineu i el Prepirineu la neu arribarà a totes les cotes. A més, al vessant nord del Pirineu es podrà superar el llindar de més de 10 centímetres de gruix per sobre dels 900 metres.

Davant d'aquestes prediccions, el Departament d'Interior fa un seguit de recomanacions: fer seguiment de les condicions meteorològiques i extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe per viatjar.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Taula Eix Pere IV: deu anys de lluita urbanística i social

Barcelona
MEDI AMBIENT

L’escola Marià Cubí de Malgrat, referent d’innovació energètica

Malgrat de Mar
cadaqués

El nou contracte de deixalles es comença a aplicar, si bé serà lent

cadaqués
SOCIETAT

Mataró homenatja Joaquim Arenas, impulsor de la immersió lingüística

Mataró
ADMINISTRACIONS

Judith Ibáñez serà distingida amb la medalla d’or de Cornellà

Cornellà DE LLOBREGAT
ADMINISTRACIONS

La seu de la Diputació a les Terres de l’Ebre, a ple rendiment

Tortosa
societat

La Copa Amèrica ja té el seu propi Pla de Mobilitat

Barcelona
JUDICIAL

Pla de mobilitat a la Barceloneta per la copa Amèrica de vela

Girona
INFRAESTRUCTURES

Afectacions a la mobilitat a l’entorn de la Plaça Espanya per les obres a l’L8

Barcelona