Societat

Interior admet que ha de millorar la protecció civil a causa del canvi climàtic

Els temporals violents fins ara considerats extraordinaris a Catalunya seran cada cop més freqüents a causa del canvi climàtic i cal adaptar el sistema de protecció civil al nou panorama. És la conclusió a la qual ha arribat el director general de Protecció Civil del departament d'Interior, Josep Ramon Mora, després dels fets d'aquest cap de setmana, durant el qual han mort 7 persones per despreniments i esfondraments causats pel vent.

Després de reconèixer que la reacció dels serveis d'emergència "es podria haver fet millor perquè sempre es pot fer tot millor", Mora ha advertit que "cal millorar la capacitat de fer front a fenòmens extraordinaris". "Tot indica que com a conseqüència del canvi climàtic ens haurem d'enfrontar cada vegada més a fets que fins ara no eren freqüents", ha afegit. Per Mora, tots els serveis públics i privats s'hauran de replanificar per millorar la coordinació quan calgui reaccionar.

Conveni amb els mitjans de comunicació
Mora també ha avançat que la seva direcció general prepara un protocol d'actuació que inclourà un conveni amb els mitjans de comunicació "per convertir-los en un actor operatiu més en casos d'emergència, respectant, això sí, la línia editorial de cada mitjà".

En el repàs de la situació del país arran del temporal, Mora ha indicat que encara hi ha escoles tancades i unes 20 poblacions sense llum ni aigua.   



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.