Societat

El govern defensa que la seva actuació durant el temporal va estar a "l'alçada"

El govern català ha defensat aquest dimarts la seva actuació durant el temporal "excepcional" de vent que es va viure dissabte a Catalunya assegurant que la seva resposta va estar "a l'alçada de les circumstàncies". El conseller d'Educació, Ernest Maragall, que actuava com a portaveu de l'executiu català després de la reunió del consell dels dimarts, ha assegurat que la resposta va ser "inqüestionable" i "adequada" i que tots els serves públics van actuar correctament. "No es podia tenir la precisió concreta de les afectacions" que hi hauria a cada zona, ha remarcat el conseller, que considera que ara ja es pot parlar de "normalitat general".

El conseller ha descartat la possibilitat de declarar zona catastròfica els municipis afectats pel temporal, que assegura podran fer front a les despeses a través de les assegurances.

Per Maragall, la comunicació i els avisos a ajuntaments i ciutadans per alerta del fort temporal de vent va ser "explícita, intensa i adequada". El conseller ha remarcat que es van fer servir "tots els mitjans que hi havia a l'abast" i també ha recordat que la Generalitat no pot prohibir activitats a l'aire lliure, sinó fer "recomanacions", cosa que Maragall ha assegurat que es va fer correctament. També ha recordat que les informacions sobre l'alerta pel vent es van començar a fer el mateix divendres i ha evitat responsabilitzar les previsions dels meteoròlegs argumentant que les conseqüències van ser "imprevisibles".

Maragall ha assegurat que encara no hi ha dades concretes sobre la quantitat d'afectacions detectades des de divendres a tot Catalunya. Davant les crítiques sobre possibles defectes en la construcció dels centres escolars, 28 dels quals s'han vist obligats a tancar per culpa dels desperfectes, Maragall ha defensat la qualitat de la construcció de les escoles.

El temporal de vent ha provocat vuit morts i 11 persones ferides, de les quals, segons el govern, no es tem per la seva vida. També hi ha hagut incidències en el subministrament elèctric i afectacions en uns 400 centres educatius, en 12.000 hectàrees de bosc i en un milers de conreus productius. Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer 6.000 actuacions, segons el govern català.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
urbanisme

Inspecció de Treball veu dèficits en la retirada d’Amiant a l’antiga Cacaolat

bacelona
Societat

Manresa implanta a tot el municipi un sistema avançat de recollida de residus

Manresa

Premien un programa d’atenció a les insuficiències cardíaques de Bellvitge

L’Hospitalet de Llobregat
Medi ambient

L’Atles de biodiversitat de Barcelona incorpora 450 noves espècies

Barcelona
Salut

La calor incrementa el risc d’hospitalització per trastorns metabòlics i obesitat

barcelona

Creu Roja va atendre a les comarques gironines 32.263 persones en el 2023

GIRONA

El Consorci de Solius revisa a l’alça les tarifes per eixugar el dèficit pels tancaments

SANTA CRISTINA d’ARO

La unitat d’hospitalització a domicili del Trueta arriba als 200 pacients atesos en els set mesos

GIRONA

Augment de les franges de protecció d’incendis i del pressupost a Sant Cugat

Sant cugat del Vallès