Societat

El govern espanyol mediarà perquè les aerolínies utilitzin el català a Catalunya

Llengua

El secretari d'Estat de Transports, Fernando Palao, s'ha compromès a parlar amb les companyies aèries que operen a Catalunya perquè incorporin el català a la megafonia i l'utilitzin, ja que és llengua oficial a Catalunya, segons un comunicat emès avui per la Generalitat.

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, s'ha entrevistat amb Palao per tractar aquest tema perquè "recentment" s'han donat casos en què una companyia aèria "s'ha oposat" a utilitzar el català als seus vols en aeroports catalans o ha deixat d'utilitzar-lo "quan abans l'usaven amb normalitat", ha fit Joan en una clara referència a Air Berlin i Swiss Air.

La petició que Joan ha fet a Palao –la Generalitat no té competències sobre aeroports–, passa perquè en els territoris de parla catalana es faci servir el català juntament amb l'anglès i l'espanyol. En altres territoris amb dues llengües oficials es fan servir totes dues, com a Brussel·les (francès i neerlandès) i a Hèlsinki (finès i suec), ha exemplificat Joan.

"S'haurà de fer un seguiment parlamentari per assegurar que aquest compromís es compleix", ha indicat Joan, que ha considerat que el contacte amb Palao és "un pas necessari" a l'espera que la Generalitat pugui exercir la competència "plena" en aeroports "tal com correspondria a un país realment autònom".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.