Societat

Una desena d'escoles segueixen tancades i 2.500 llars sense llum a causa del temporal

Una desena de centres escolars continuen aquest dimarts sense poder obrir les portes i unes 2.500 cases segueixen sense subministrament elèctric a Catalunya com a conseqüència del temporal de vent. Tot i que el temporal ha començat a afluixar, la Generalitat manté activada l'alerta.

El risc de forts vents durant aquest dimarts, sobretot a les comarques de l'extrem sud de Catalunya i l'Alt Empordà, on es poden arribar a registrar vents superiors als 126 quilòmetres per hora, ha fet que Protecció Civil mantingui l'alerta Procicat.

Des de les 21.00 d'ahir i fins a aquest matí, els Bombers de la Generalitat han realitzat un total de 56 sortides per resoldre problemes derivats del temporal. La gran majoria de les sortides d'aquesta matinada han estat per retirar els arbres caiguts sobre línies elèctriques i elements de les teulades que havien quedat inestables a conseqüència del vent.

Tot i que moltes de les actuacions s'han concentrat a la zona de Tortosa, les trucades d'emergència s'han fet des de comarques d'arreu de Catalunya, entre les quals destaca la del Garraf.

Subministrament elèctric
Recuperar la normalitat del subministrament elèctric és una de les principals preocupacions de les autoritats i les forces de seguretat, ja que unes 2.500 llars continuen sense llum, donada la dificultat en molts casos d'accedir als llocs on la infraestructura ha quedat malmesa.

A més del Procicat, també es manté l'alerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat), davant la probabilitat de nevades a la vessant nord del Pirineu.

El departament d'Educació de la Generalitat ha informat aquest dilluns que 18 dels 28 centres escolars que ahir no van poder obrir les portes podrien recuperar aquest dimarts la normalitat, de manera que serien una desena les escoles encara afectades pels desperfectes causats pel vendaval.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.