Societat

El temporal ha deixat una factura milionària a la costa

Meteorologia

El litoral català va començar ahir a avaluar els danys causats pel temporal de llevant del dia de Sant Esteve, que va ser especialment violent a la Costa Brava. Tot i que cap municipi ha fet un balanç definitiu, només a Platja d’Aro, on es van inundar una vintena de locals i restaurants del passeig marítim, es calcula que els desperfectes superaran el milió d’euros. “L’espigó també s’ha trencat en dos punts i ha baixat fins al nivell del mar”, va explicar el primer tinent d’alcalde, Antoni Botellé. L’ajuntament, que ha fet un informe fotogràfic que recull tots els desperfectes, posarà un tècnic municipal a disposició dels afectats a partir d’avui.

Un altre dels municipis on també hi ha prop d’una vintena de locals afectats és Tossa de Mar, que preveu tenir quantificats els danys a mitja setmana. Ahir els responsables dels establiments van començar a fer el llistat, en què hi havia bàsicament maquinària i mobiliari, per enviar als pèrits. “Esperem poder obrir per Setmana Santa”, va explicar la directora de l’hotel Diana, Núria Austrich.

A Blanes els desperfectes es concentren en el passeig marítim, que és competència del ministeri de costes, i en l’aparcament subterrani, on es va acumular un metre d’aigua i on hi havia estacionats una seixantena de vehicles. Una situació calcada passa a l’Escala, on s’han enfonsat un centenar dels 800 metres que fa el passeig marítim, construït als anys 60. També ha resultat malmès el passeig Montgó, inaugurat aquest estiu després d’una inversió de dos milions.

Lladres a Tossa
Aprofitant les destrosses en locals del barri mariner de Tossa, dos homes van intentar robar-hi la matinada d’ahir. Els Mossos els van sorprendre i van intentar fugir envestint la patrulla policial que els havia cridat l’alto.

Pel que fa als danys causats a Barcelona, al Port Olímpic ahir es comptaven una vintena d’embarcacions damnificades. L’Ajuntament va posar a treballar una brigada de 60 homes per netejar les platges, que ahir seguien tancades al públic. Els locals situats sota el passeig marítim han quedat afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Reclamen que s’inclogui la llengua de signes catalana al 112

Barcelona

El servei de transport públic de la Vall arriba als 1.500 usuaris

CAMPRODON

La Diputació de Barcelona dona 47 milions en ajuts a la transició ecològica

Barcelona

Es limita l’ús de petards per garantir una revetlla segura i inclusiva

girona
economia

Els conductors de bus de Moventis s’uneixen per reclamar més personal

lloret de mar
Serveis

Estiu d’obres i amb talls parcials a les línies L5, L2, L4 i L10 nord de metro a Barcelona

Barcelona

Les colònies i casals Pere Tarrés atendran 35.000 infants i joves, 6.500 d’ells becats

Barcelona
GIRONA

Projecten un camp solar al recinte de la depuradora de Campdorà

GIRONA

Denuncien pressions de l’Ajuntament per fer un desnonament

SALT