Societat

El govern concedirà línies de crèdit als afectats pel temporal que no tinguin assegurança

Meteorologia

Els consellers Joan Saura i Joaquim Nadal han anunciat que avaluaran els danys amb els municipis i garantiran que els pescadors i els restauradors afectats pel temporal rebin algun tipus d'ajuda, ja sigui a través de les companyies d'assegurances o a través d'una línia de crèdits que habilitaria la Generalitat de Catalunya.

En concret, sobre els danys a propietats privades, Nadal ha explicat que primer hauran de pagar les indemnitzacions les companyies d'assegurances i el Consorci d'Assegurances. I, en el cas dels danys que no cobreixin les assegurances, el govern està disposat a donar crèdits.

A més, han detallat que el govern assumirà les reparacions dels ports afectats pel temporal i demanarà un conveni amb el ministeri de Foment per arranjar els passeigs marítims.

En aquesta compareixença conjunta, Saura i Nadal han defensat l'actuació del govern durant el temporal de Sant Esteve, tot i que han reconegut que en matèria de protecció civil "tot és millorable" i, en aquest sentit, han instat els municipis a redactar, aplicar i millorar els seus plans de protecció civil. Això, després de recordar als ajuntaments que l'episodi es va predir amb prou temps per posar en marxa els plans municipals d'emergència.

Nadal ha informat que els punts més afectats han estat els ports de Llançà, Portbou, Colera, Palamós i Blanes, a més dels de la comarca del Maresme, que depenen de la Generalitat, i els del Fòrum i Olímpic de Barcelona. En el cas de Blanes, les obres ja previstes per ampliar i enfortir el port tindran un cost de 22 milions, mentre que a Llançà s'invertiran 3,2 milions.

També han quedat greument afectats els passejos marítims de l'Escala i Blanes i les platges de Platja d'Aro i Tossa de Mar, que hauran de ser reparats pel conveni entre Política Territorial i el ministeri de Medi Ambient. Nadal ha dit que les obres en el passeig de l'Escala superaran els 5 milions.

 Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.