Societat

Protecció Civil manté activat el Neucat i demana màxima precaució

La Direcció General de Protecció Civil manté activada aquest diumenge la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Nevades a Catalunya, Neucat, ateses les informacions del Servei Meteorològic de Catalunya que indiquen que, tot i la millora que s'ha produït en la situació meteorològica, aquesta pot empitjorar a partir de primera hora de la tarda. Per aquest motiu, demana que s'extremin les mesures de precaució i recomana fer seguiment de les condicions meteorològiques en cas d'haver d'agafar el cotxe i evitar zones de risc en circular o a l'hora de realitzar activitats de lleure.

La cota de neu podria baixar progressivament durant la segona meitat del dia al quadrant nord-est i voltar els 900 metres a última hora. Segons el Servei Meteorològic, avui pot haver-hi onades de més de 2.5 metres (maregassa).D'altra banda, al llarg de la jornada s'esperen precipitacions al quadrant nord-est i a la resta del litoral i el prelitoral, si bé durant la segona meitat del dia es faran més intermitents i aïllades. Les precipitacions seran d'intensitat feble o localment moderada, i les quantitats acumulades seran poc abundants. A la resta del territori no se n'esperen, si bé no se'n descarten de febles i aïllades al vessant sud del Pirineu Occidental a partir de migdia.

El vent bufarà de component est entre fluix i moderat en general, més reforçat a la meitat nord del litoral i el prelitoral on s'assoliran alguns cops forts. Predominarà el gregal i el llevant en general. Fins a la una d'aquest migdia, les onades a la mar poden ser superiors a 2.50 metres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.