Societat

Llibertat amb càrrecs i sense fiança per als tres detinguts per l'esfondrament d'un hotel a Mallorca

Tribunals

Els tres detinguts per l'esfondrament de l'Hotel Son Moll de Cala Rajada ja són al carrer. La titular del jutjat d'instrucció número 2 de Manacor, Martina Mora, ha decretat la llibertat amb càrrecs i sense fiança per als tres implicats en l'ensorrament de l'edifici, en el qual van morir quatre treballadors.

Tots tres, l'arquitecte, l'aparellador i el cap d'obra de l'hotel, Arturo Vila, Josep Lluís Pujol i Joan Bonet, respectivament, estaven detinguts des de dimarts en dependències de la Guàrdia Civil, i dijous a la tarda van passar a disposició judicial. Han declarat durant gairebé 10 hores, acusats d'homicidi imprudent i d'un altre delicte contra els drets dels treballadors.

Hi ha tres persones més imputades: els responsables de les dues empreses constructores i la propietària i administradora legal de l'hotel, que ahir va reiterar davant la jutge que la pluja va ser la causa de l'esfondrament de l'edifici. A l'hotel s'hi treballava malgrat no tenir llicència d'obres.

Per la seva banda, els sindicats han denunciat que l'Ajuntament de Capdepera hauria pogut paralitzar les obres de reforma després de notificar que els denegava els permisos. Asseguren també que la rehabilitació s'estava fent contra rellotge per tenir-la acabada abans de l'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar

Frederic Bartumeus
Biòleg impulsor del projecte Mosquito Alert

“La ciutadania pot ser a tot arreu”

Blanes