Societat

La UAB expulsa amb caràcter immediat sis dels estudiants expedientats

Món universitari

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha comunicat aquest divendres als sis estudiants als quals ha decidit expulsar per períodes d'entre un i tres anys l'execució immediata de la sanció, de manera que des d'ara han quedat exclosos d'aquest centre universitari.

Segons que ha informat un portaveu de la UAB, el procés administratiu seguit a la universitat per aquest cas ja està esgotat, per això als estudiants només els quedaria recórrer la sanció davant els tribunals mitjançant la presentació d'un recurs contenciós. Carles Suarez, un dels estudiants afectats per l'expulsió immediata manté que continua oberta la possibilitat de presentar el recurs: "Encara no hem pres cap decissió –ha assenyalat l'estudiant–, perquè tot just ens acaben de comunicar l'expulsió, tot i que en breu ens reunirem per parlar-ne". L'estudiant, que ha insitit que "no esperaven" l'expulsió immediata, ha criticat que aquesta mesura "es justifiqui per fets posteriors a l'expedient".

L'encara rector de la UAB, Lluís Ferrer, va informar dimecres que la UAB va decidir expulsar aquests sis estudiants –quatre d'ells durant un any, un altre per dos anys i un sisè per tres anys– a causa de la seva actuació en els altercats ocorreguts al campus els mesos d'abril i maig passats durant les protestes contra l'anomenat Procés de Bolonya.

Ferrer va assegurar que els sis estudiants van utilitzar la violència, ja que van agredir membres del servei de seguretat, van obstruir el pas del cotxe de la degana de Lletres, van entrar per la força al seu despatx i van accedir al seu ordinador. Per a 22 estudiants més també expedientats, el rector i el seu equip van decidir que rebin simplement una amonestació pública, ja que en principi no van participar en accions violentes ni coercitives.

La notificació dimecres d'aquestes sancions va portar dijous a una revifada de les protestes dels estudiants antiBolonya de la UAB i de la Universitat de Barcelona, que al migdia van decidir tallar algunes dels principals carrers de la capital catalana i l'autopista AP-7 i la B-30, a l'àrea de Bellaterra. Així mateix, mig centenar d'estudiants es van tancar durant unes hores a la seu del Comissionat d'Universitats de la Generalitat, en protesta per les sancions.

Els estudiants van decidir abandonar la seva tancada després que el Comissionat fes públic dijous a la nit un comunicat en el qual assegurava que la resolució dels expedients d'expulsió dels estudiants de la UAB era un procés encara obert i que no estava prevista la seva execució immediata.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.