Societat

Els estudiants expulsats de la UAB volen portar el cas als tribunals

Els sis estudiants expulsats per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) arran de les protestes del mes d'abril contra l'aplicació del pla de Bolonya volen portar el seu cas a la justícia ordinària. Tot i que la decisió no és definitiva, els afectats aposten per la presentació d'un recurs contenciós administratiu contra la resolució de l'instructor de l'expedient obert contra ells, el catedràtic Joan Botella.

Segons ha explicat un dels implicats, Carles Suàrez, estudiant de la Facultat de Lletres i membre del claustre de la UAB, la decisió ha estat rebuda pels estudiants com "un escarment contra l'oposició al pla de Bolonya, que creix cada dia com es veu amb les ocupacions de facultats". Per Suàrez, el rectorat i l'instructor de l'expedient han "descontextualitzat els fets per convertir-los en un problema d'ordre públic".

L'expedient administratiu s'ha tirat endavant i completat malgrat que, paral·lelament, hi ha un procediment penal obert als jutjats de Cerdanyola pels mateixos fets, una protesta que va acabar en aldarulls, durant els quals hi va haver destrosses i un guàrdia de seguretat va resultar lesionat.

Habitualment, tot expedient administratiu queda congelat si hi ha una causa penal oberta en paral·lel: els jutjats tenen un rang superior i fins que no es pronuncien els instructors dels expedients s'aturen. En aquest cas, però, l'instructor ha al·legat que no té coneixement oficial de l'existència d'aquestes diligències penals, tot i que van ser obertes a partir d'una denúncia per danys materials presentada pel rectorat de la UAB.

De moment, l'execució de les expulsions no té data: podria ser immediata o es podria ajornar fins al proper semestre o fins al curs vinent.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.