Societat

La fiscalia demana presó per als advocats i el policia detinguts aquest dijous per la trama dels bordells

El fiscal anticorrupció ha demanat aquest divendres presó incondicional per a l'advocat Àlex G. i per a l'inspector José Javier M.P., membre de la Policia Nacional espanyola. Tots dos van ser detinguts aquest dijous pels Mossos d'Esquadra per la seva suposada relació amb la trama de corrupció policial vinculada a bordells. Per a l'altre lletrat arrestat pel mateix afer, Fernando M., la fiscalia també demana presó provisional, però acceptaria que pogués eludir-la si diposita una fiança de 20.000 euros. Finalment, un altre advocat imputat, Carles C., ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs.

Tots quatre han declarat aquest divendres al matí davant la titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona, Elisabet Castelló.

En la investigació, que fins ara se centrava en el pagament de suborns dels propietaris dels bordells Riviera i Saratoga a comandaments de la policia espanyola, es va obrir ahir una nova línia, amb la detenció de dos advocats –socis del mateix bufet– i la imputació d'un tercer lletrat –excompany seu–, acusats de cobrar factures elevades a prostíbuls que els contractaven suposadament forçats per un inspector del cos estatal. L'inspector de la policia espanyola també va ser arrestat ahir, i ja és el quart membre d'aquest cos que cau en la investigació de la trama.

La jutge investiga ara si els dos advocats detinguts ahir, d'acord amb aquest últim inspector, anaven a alguns bordells amenaçant-ne els amos amb batudes policials si no contractaven els seus serveis.

Segons fonts judicials, el fiscal ha demanat presó incondicional per a Àlex G. davant el risc de fugida i per evitar que obstrueixi la investigació, ja que podria destruir proves d'un cas pel qual se li imputen els delictes d'associació il·lícita i extorsió.

Àlex G. és actualment l'assessor legal de l'Associació Catalana d'Empreses de Clubs de Cites (ACECA) i en el passat havia treballat com a advocat per a la Policia Nacional espanyola. Va defensar els agents d'aquest cos l'any 2001 després d'una querella per uns incidents durant una manifestació antiglobalització.

El fiscal acusa Àlex G. d'actuar en connivència amb l'inspector detingut ahir, José Javier M.P. –el paper del qual va ser el detonant de la investigació, segons s'ha sabut ara–, que suposadament imposava als bordells que contractessin el bufet d'advocats sota sospita.

Per aquest motiu, durant la seva declaració d'avui, la jutge li ha preguntat per la seva activitat en relació amb la defensa de quatre o cinc bordells de Barcelona que va inspeccionar el policia detingut ahir, davant la qual cosa l'imputat ha negat qualsevol extorsió.

La jutge també li ha mostrat a Àlex G. una minuta de 20.000 euros que va cobrar a un bordell, cosa que el lletrat ha justificat assegurant que portava molts casos d'aquell establiment i que tots els seus ingressos estan declarats a Hisenda i que són legals.

L'altre lletrat detingut és Fernando M., secretari general de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon). El tercer advocat, en aquest cas imputat, és Carles C., que va fundar el bufet però que ja no hi treballa. En els últims mesos, aquest lletrat havia entrat en el torn de jutges substituts de les comarques gironines, i havia treballat a Girona, la Bisbal i Blanes fent suplències de fins un màxim de quinze dies. Carles C. ha renunciat a la seva plaça arran de la imputació.

Per aquest cas estan imputats un total de sis comandaments i excomandaments policials i cinc responsables dels bordells Riviera i Saratoga, a més dels tres advocats.

En concret, els càrrecs policials imputats són, a més del detingut ahir, el comissari de la Policia Nacional Luis Gómez –que ha eludit la presó després de pagar una fiança de 5.000 euros–, el cap d'una de les unitats d'estrangeria, Abundio N. –que ha pagat una fiança de 2.500 euros–, així com un excap d'una d'aquestes unitats, Andrés O., que ja ha ingressat a la presó.

Dos agents més que en el seu moment també van treballar a estrangeria i que es troben en llibertat amb càrrecs per aquesta causa són el subinspector Ignacio L. –que ja ha abandonat el cos–, i José María M. –actualment destinat a Alacant.

En aquesta causa, que ha comportat el tancament durant sis mesos dels bordells Saratoga i Riviera, tots dos a Castelldefels, també han estat empresonats un propietari del Riviera, Antonio H., un altre del Saratoga, Raúl P., i el director d'aquest últim bordell, Carmel S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

A judici un grup que obligava 26 dones a prostituir-se

TARRAGONA
GIRONA

Les associacions turístiques denuncien les pintades en establiments

GIRONA
societat

El govern valorarà si aixeca l’emergència per sequera al Ter-Llobregat

barcelona

Suport de la Zona Franca per al centre neurològic per a infants d’AVAN

TERRASSA

Campanya de sensibilització contra l’assetjament escolar

FIGUERES

El soterrament de les línies d’alta tensió entre Reus i Castellvell es farà realitat en cinc anys

Reus

Girona planteja una nova ordenança municipal de tinença d’animals

GIRONA
sequera

Els pantans guanyen fins avui 21 hm³ i 47 entre març i abril

barcelona

Ocupen un local municipal que usen els castellers per crear un casal de joves

SANT CUGAT DEL VALLÈS