Societat

Presó per a un inspector i dos advocats implicats en la trama de corrupció policial del Saratoga i el Riviera

La titular del jutjat d'instrucció número 33 de Barcelona ha ordenat aquest dilluns al matí presó incondicional per a un inspector del Cos Nacional de Policia i presó sota fiança de 20.000 euros per a dos advocats detinguts per la seva presumpta vinculació a la trama de corrupció policial en els prostíbuls Saratoga i Riviera de Castelldefels.
Després de ser detingut dijous, la fiscalia ha demanat per a l'inspector J.J.M.P., conegut com a Jordi, presó pels delictes d'obstrucció a la justícia, extorsió i associació il·lícita.

Per a l'advocat Fernando Martínez, president de la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) i exmembre de l'executiva del PP català, que va quedar en llibertat divendres a l'espera de comparèixer aquest dilluns, la jutge va dictar l'ingrés a la presó sota una fiança de 20.000 euros.

Per a l'advocat Álex G., la fiscalia demanava presó i finalment la jutge li ha imposat una fiança eludible de 20.000 euros. A tots dos els atribueix els delictes d'extorsió i associació il·lícita.

El tercer advocat detingut dijous, Carlos C., que durant un temps va ser jutge substitut, ja va quedar en llibertat amb càrrecs divendres passat.

Els tres advocats són socis del bufet Corporación Legal Abogados España, situat al carrer Gelabert del barri de les Corts de Barcelona, que va ser registrat dijous i divendres.

Diners declarats a Hisenda
Fonts jurídiques han explicat que els tres advocats van dir divendres a la jutge que havien declarat a Hisenda tot els diners cobrats als bordells als quals van assessorar després dels registres i les investigacions policials. Els lletrats suposadament cobraven diners als amos dels prostíbuls per amagar delictes.

Dilluns passat els Mossos ja van arrestar un comissari de la Policia Nacional presumptament implicat en aquesta trama i, amb els de dijous, són ja catorze els implicats en el cas que porta a terme la jutge Elisabeth Castelló, que manté el secret del sumari i clausurats els dos macroprostíbuls.

Entre els imputats figuren l'excap d'un grup de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració il·legal, que es troba en presó preventiva, i l'actual inspector en cap de la unitat, que va evitar ingressar a la presó pagant una fiança de 2.500 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Raül Balam
Xef del ‘Moments’ de l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona (2 estrelles Michelin)

“El meu plat preferit és patata amb col i bacallà de Sant Pol”

Barcelona

Gastronomia catalana, la que ho aprofita tot

Barcelona
Joan (Nani) Mora
Cap de l’oposició d’ERC a Sant Andreu de Llavaneres

“Veiem com tot el que tenia la marca d’ERC s’està aturant”

Sant Andreu de Llavaneres
ADMINISTRACIONS

El Maresme se sent exclòs del pla de barris

MATARÓ
ciència

Asfalt autoregeneratiu i altres avenços tecnològics per a més seguretat a les vies

Tarragona
gastronomia

Cinc restaurants, un menjador escolar i dues escoles de cuina, a l’Slow Food

sant sadurní d’anoia

Un pèsol per col·locar

sant andreu de llavaneres
Societat

Es presentarà una moció al ple per parlar de l’alberg de Badalona

Badalona
ADMINISTRACIONS

L’Ajuntament de Lleida serà part en la causa dels robatoris a l’Horta

LLEIDA