Societat

Un veí salva la vida del pare de la família peruana morta en l'incendi de Barcelona

Ha estat l'últim que ha abandonat el pis per intentar escapar de l'incendi baixant l'escala.  La mare, la filla, el fill i la nòvia del fill, que havien baixat primer, han perdut la vida per inhalació de fum

Un veí del número 408 del carrer Castillejos de Barcelona ha salvat la vida del pare de la família peruana morta en l'incendi registrat en aquest edifici. El supervivent ha estat l'últim que ha abandonat el pis i a mig camí ha començat a donar cops a la porta d'un veí, que l'ha fet entrar, cosa que li ha salvat la vida.

La resta de la família, dona, filla, fill i la xicota del fill, ja havien baixat una mica abans i han mort intoxicats pel fum, segons ha explicat la regidora d'Horta-Guinardó, Elsa Blasco, després de reunir-se amb els veïns afectats a la seu del districte, molt a prop del bloc sinistrat.

La dona morta tenia uns 50 anys, mentre que els seus dos fills i l'altra noia morta, de nacionalitat espanyola, en tenien entre 20 i 30. L'alcalde accidental, Ricard Gomà, no ha pogut precisar si aquesta noia vivia habitualment al pis de la família o només hi ha passat aquesta nit.

Pel que fa al pare de família, ha estat ingressat en un hospital ferit de consideració, però no es tem per la seva vida. L'Ajuntament ja ha pogut contactar amb un familiar directe per explicar-li els fets i ja s'ha fet el reconeixement dels cadàvers.

Pel que fa a la resta de veïns, Gomà ha reiterat que podran tornar a casa seva d'aquí dues o tres setmanes, quan s'hagi restablert el subministrament elèctric i s'hagi arreglat el de gas. A més, també s'hauran de reparar les portes d'entrada als pisos i l'ascensor. Mentrestant, aquesta tarda i demà podran accedir als seus habitatges acompanyats de bombers per poder recollir les seves pertinences personals.

A la reunió també hi han assistit els propietaris de l'edifici –els pisos són de lloguer– i l'asseguradora, que ja han començat a col·laborar. La trobada s'ha celebrat en un "clima extraordinàriament positiu" i de col·laboració, segons Gomà, que ha volgut traslladar als veïns tot el suport de l'Ajuntament i els ha transmès "tranquil·litat".

Miquel Àngel Fuente, cap d'operacions dels Bombers de Barcelona, ha explicat que l'incendi no ha estat especialment complicat i s'ha pogut sufocar ràpid. No obstant, ha estat el que ha provocat més víctimes mortals aquest any a la capital catalana.

De fet, Gomà ha recordat que un sinistre com el del Carmel va obligar a reallotjar 1.000 veïns, mentre que el d'aquest dijous només cinc, ja que la resta aniran a casa de familiars. En canvi, aquest incendi ha provocat quatre morts, mentre que l'ensorrament del Carmel no en va causar cap.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pepita Perich tanca una etapa de més de 40 anys liderant la Fundació Ramon Noguera

girona
Societat

L’aparició de restes romanes obliga a replantejar la construcció de 300 habitatges a Tarragona

Tarragona

El Banc dels Aliments atén un 3,3% menys de persones en situació de vulnerabilitat

GIRONA

Beques a la Garrotxa per impulsar la formació dels joves

olot

El Clínic presenta un dispositiu sense fils per prevenir la mort sobtada

Barcelona

Obre, al centre, una botiga de la marca Beatriz Furest

girona
societat

Els Mossos admeten que el robatori de coure no es resoldrà aviat tot i augmentar la vigilància

barcelona
Urbanisme

Barcelona inicia el procés per fer definitiu l’urbanisme tàctic de Sant Antoni

Barcelona

Les persones que treballen necessiten cada cop més l’ajuda de Càritas

girona