Societat

Continua ingressada una dona de 71 anys afectada per l'incendi del barri del Guinardó a Barcelona

La consellera de Salut, Marina Geli, ha informat que l'home de 58 anys, pare de la família que va morir en el succés, ja ha estat donat d'alta, tot i que se li està oferint ajuda psicològica

Una dona de 71 anys continua ingressada a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona afectada per l'incendi ocorregut durant la matinada de dijous al carrer Castillejos de Barcelona, en el que van morir quatre persones d'una mateixa família.

La consellera de Salut, Marina Geli, ha explicat aquest divendres que els metges han considerat que aquesta dona havia de continuar a l'hospital per a nous controls, ja que pateix de bronquitis crònica, encara que el seu estat no revesteix gravetat.

En la seva compareixença, la consellera també s'ha referit a l'home de 58 anys, pare de la família que va morir en l'incendi, i que ja ha estat donat d'alta, encara que se li està oferint ajuda psicològica.

Marina Geli ha assenyalat que "l'estem acompanyant en un moment molt dur i de procés de dol".

D'una altra banda, un portaveu de l'ajuntament de Barcelona ha dit que l'alcalde Jordi Hereu ja s'ha posat en contacte amb el cònsol del Perú per tractar sobre el cas, ja que tres de les víctimes eren originàries d'aquest país.

Les mateixes fonts han indicat que aquest matí diversos veïns del bloc sinistrat, acompanyats pels Bombers, en no haver-hi fluid elèctric a l'immoble, han pogut accedir als seus habitatges per recollir des de roba a aliments.

La policia científica continua investigant les causes del foc, que podria haver estat provocat per un problema elèctric en l'entresòl primera del bloc de pisos de lloguer, de nou plantes que ocupa els números 408-412 del carrer Castillejos, al barri del Guinardó, en el que resideixen mig centenar de persones.

D'aquestes, deu han passat la nit acollides per l'Ajuntament i la resta en pisos de familiars i amics.

Respecte a la possibilitat de tornar aviat a casa seva, els tècnics preveuen que sigui d'aquí uns dies, una vegada acabin els informes sobre la seguretat de l'immoble, que encara que no ha patit danys estructurals, compta amb les portes dels pisos, les escales i l'ascensor molt danyats.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.