Societat

Un incendi en un immoble de Barcelona causa la mort de 4 persones

El foc s'ha declarat a les 4 de la matinada al carrer Castillejos 408 i ha provocat 11 ferits lleus. Les primers hipòtesis apunten a un curtcircuit o a la mala combustió d'una estufa

Aquesta matinada s'ha declarat un incendi a l'entresòl d'un immoble de Barcelona que ha causat la mort de 4 persones i ferides lleus a onze més. Els morts són quatre membres d'una mateixa famía, la mare, la filla, el fill i la nòvia del fill, d'origen llatinoamericà, que vivien al 4t 1a de l'edifici sinistrat i que han perdut la vida quan intentaven fugir per l'escala. Un cinquè membre de la mateixa família, el pare, ha quedat ferit greu i està ingressat en un hospital.

El foc s'ha declarat cap a les 4 de la matinada en l'entresòl de l'edifici que hi ha al carrer Castillejos, 408-412, en el districte del Guinardó.

Els Bombers de Barcelona han informat que les persones que viuen al pis on s'ha declarat el foc han pogut sortir al balcó i han estat rescatades.

Els Bombers han explicat que si les quatre víctimes de l'incendi s'haguessin quedat dins el pis i, més concretament, al balcó, "no els hagués passat res". I és que el cap d'operacions dels Bombers, Miguel Ángel Fuentes, ha detallat que el fum de l'incendi s'ha colat per l'escala, que "ha fet de xemeneia".

Els serveis mèdics han desplaçat al lloc dels fets set ambulàncies i dos psicòlegs, que han atès tres persones i n'han evacuat set més en hospitals pròxims amb intoxicacions lleus. Un altre ferit ha anat a un centre hospitalari pel seu compte amb una cremada a la mà.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Socials i alcalde accidental de Barcelona, Enric Gomà, l'edifici ha quedat malmès pel fum, sobretot l'escala, l'ascensor i el subministrament de gas i llum, cosa que impedeix que els veïns puguin tornar, durant un període indefinit, a l'edifici. Amb tot, ha negat que l'estructura de l'immoble hagi quedat afectada. De la cinquantena de persones que estan empadronades a l'edifici, segons Gomà, només cinc han demanat a l'ajuntament un allotjament per passar-hi la nit. La resta s'han traslladat a casa de familiars.

Segons ha explicat Gomà, de les tretze persones ateses amb ferides lleus, set han hagut de ser ingressades en hospitals. En concret, el sistema d'emergències mèdiques (SEM) han traslladat a l'hospital Dos de Maig M.O, de 62 anys, i S.E.R., de 59, tots dos per intoxicació lleu per fum. També per intoxicació lleu han estat traslladats a l'Hospital de Sant Pau un home, R.M.P., de 20 anys, i quatre dones: C.R.S., de 44; C.C.R., de 16; M.P.P., de 46; i J.M.G., de 71 anys.

Tres dones més han estat ateses en el mateix lloc de l'incendi per intoxicació de fum –A.M.C., de 32 anys, i R.M.G., de 70– i per una crisi d'ansietat –C.B.P., de 84 anys.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SERVEIS

Balaguer instal·la un sistema innovador per detectar fuites d’aigua a la xarxa

BALAGUER

Estabilitzat l’incendi forestal

BATEA
societat

Col·lapse general a Rodalies

barcelona
Sonia Giménez
PRESIDENTA DE L’OBSERVATORI DE L’AIGUA DE TERRASSA (OAT)

“En la gestió de l’aigua cal valentia i requereix consens”

TERRASSA
INFRAESTRUCTURES

Comença l’obra de l’estació de busos de Lleida que es posarà en marxa el 2026

LLEIDA
Olot

El Cornamusam aposta per la programació de quilòmetre zero

Olot
Educació

L’Ajuntament de Badalona treu els estudis universitaris del Carme per posar-hi oficines

Badalona
OCi

La Fira d’Abril ignora la SGAE i no paga els drets d’autor

barcelona
GIRONA

Volen que l’edifici de la UNED sigui centre de dia i refugi climàtic

girona