Societat

Detenen l'empresari que va contractar uns sicaris per matar un home de negocis a Sabadell

Els esbirros també es dedicaven a extorquir diversos empresaris al Vallès

La Guàrdia Civil ha detingut l’empresari de 60 anys F.T.M., dedicat al sector de la fusta, com a suposat inductor de l’assassinat de Juan José Benedet Blanco el 7 de novembre passat en el marc de l’operació Romeo II. Aquesta s’ha desenvolupat a diverses comarques de la demarcació de Barcelona, ja que també s’han fet tres detencions més a suposats cooperadors necessaris per realitzar el crim.

En una primera fase de l’operació ja es van arrestar sis persones presumptament implicades amb la desaparició de Benedet, el cos del qual va ser trobat en un camí rural d’Ullastrell.

Els agents estatals expliquen que F.T.M. va encarregar l’assassinat de Benedet després que aquest l’estafés en reiterades ocasions, causant-li un gran perjudici econòmic que va deixar el seu negoci en una situació precària. A partir d’aquí, els sicaris que suposadament hauria contractat es van reunir a una nau industrial de Sabadell amb Benedet, a qui van agredir i disparar. Llavors, es desconeix si ja mort o ferit de gravetat, van traslladar a la víctima a una nau del polígon industrial de Can Jardí de Rubí mentre ideaven com es desfeien del cos, decidint finalment cavar una fossa a Ullastrell per enterrar el cadàver.

Les investigacions es van iniciar pràcticament fa un any, el mes de gener passat, arran del segrest d’un empresari de la comarca a qui els esbirros van retenir unes hores i, després de posar-lo en llibertat, van extorquir durant deu mesos exigint-li 700.000 euros a canvi de no involucrar-lo amb la desaparició d’un altre home de negocis, conegut seu, a qui el grup criminal podria haver matat davant seu.

Escorcolls
Durant aquesta fase de l’operació la Guàrdia Civil ha realitzat tres escorcolls, un al domicili de l’empresari detingut i dos en naus industrials relacionades amb el seu negoci de fusteria.

En total, s’han intervingut una pistola del calibre 6,35, un revòlver, vàries armes de foc simulades i documentació que relaciona l'inductor amb els sicaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Tres detinguts per intentar estafar una parella en una transacció per comprar bitcoins

Barcelona

El protocol de maltractaments de gent gran detecta 38 nous casos en un any

GIRONA
societat

Desallotgen l’acampada en suport de Palestina a la plaça Universitat

Barcelona

Parc natural, submarinistes i pescadors s’alien per treure residus del mar

l’estartit
Palamós

La CUP portarà a Antifrau la gestió sanitària al Baix Empordà

palamós
GIRONA

L’Ajuntament adjudicarà directament l’avaluació del pont de l’Areny

GIRONA
serveis

El Casal de la Gent Gran de l’Havana de Mataró s’obrirà al setembre

Mataró

Testament, quan el millor llegat és la calma de saber que tot està ben resolt

10 raons per estudiar a la Universitat de Girona