Societat

La Guàrdia Civil desarticula una banda que extorquia empresaris a Catalunya

Uns d'ells va denunciar els fets perquè ja no podia suportar més la pressió i perquè van amenaçar els seus néts. Un altre empresari està desaparegut

La Guàrdia Civil ha desarticulat una violenta banda que es dedicava a l'extorsió d'empresaris catalans i que estaria implicada en la desaparició d'un empresari.

En total s'ha detingut sis persones, quatre homes i dues dones de nacionalitat espanyola, porto-riquenya i romanesa i residents a Rubí, Terrassa i Viladecavalls. A tots ells se'ls imputa els delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació, blanqueig de capitals, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes i robatori de vehicles.

El portaveu de la Guàrdia Civil, Jesús Pastor, ha apuntat avui en roda de premsa que es tracta d'una banda "molt violenta", encara que no ha facilitat molts més detalls de l'operació, anomenada Romeo, perquè encara es troba sota secret de sumari.

La investigació policial va començar la primavera passada, quan un empresari català va denunciar que estava sent extorquit i amenaçat. Segons la versió del denunciant, tot va començar al començament d'aquest any. Dos empresaris vallesans que es dedicaven a la compravenda de locals, naus industrials i immobles es van reunir amb un grup que inicialment estava interessat a fer negocis. Aquest grup va resultar ser una banda de sicaris, que va agredir un dels empresaris, actualment desaparegut, provocant-li presumptament la mort, segons han apuntat avui alguns mitjans de comunicació. L'altre empresari, que ha estat qui ha denunciat els fets, hauria presenciat l'agressió.

Després de l'agressió, els sicaris haurien deixat proves falses per involucrar-lo en els fets si no pagava allò que li demanaven. Ara per ara, els investigadors calculen que l'empresari hauria lliurat durant els últims deu mesos més de 700.000 euros, a més de cotxes de luxe i immobles.

El portaveu de la Guàrdia Civil ha assegurat que "l'empresari va denunciar els fets perquè ja no podia suportar més la pressió" i perquè la banda va amenaçar de fer mal els seus néts. Pastor ha explicat que "el desaparegut tenia una vida poc estructurada i sense família pròxima". Per motius laborals "viatjava molt i per això a ningú del seu entorn li va estranyar que no donés senyals de vida durant aquest temps".

La Guàrdia Civil considera que la banda de sicaris va contactar amb aquests dos empresaris a petició d'una tercera persona. Els sicaris havien de complir una venjança per encàrrec.

Arran del material intervingut als detinguts la Guàrdia Civil sospita que hi ha més empresaris que han patit aquestes extorsions però que no han denunciat els fets.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’Ajuntament ha aconseguit aturar 133 desnonaments

salt
societat

Critiques a la promoció d'unes portes obertes a la base militar amb jocs per a nens

sant climent sescebes
societat

El servei de teleassistència de la Diputació de Barcelona ja té 110.000 usuaris

Barcelona

Nous cursos de carnisseria i peixateria per cobrir la mancança del sector

palamós
societat

Detingut pel tràfic d'immigrants en situació irregular

portbou
itàlia

Pànic a Nàpols per l’eixam sísmic més fort dels últims 40 anys

barcelona

Temporada de bolets de primavera fluixa al Pirineu per les baixes temperatures

Lleida
Xavier Barranco
Cap de l’oposició de Portbou (Ara Portbou-Junts)

“Portbou continua sent un diamant en brut per treballar”

Portbou
Antoni Llabrés
President de l’Obra Cultural Balear (OCB)

“La principal amenaça per al català a les Balears ve dels poders públics”

Barcelona