Societat

Troben el cadàver de l'empresari raptat per una banda d'extorquidors

La Guàrdia Civil ha desarticulat avui aquest grup violent que amenaçava empresaris catalans

La Guàrdia Civil ha trobat aquesta tarda un cadàver en un terreny de Rubí (Vallès Occidental), el qual podria ser una de les víctimes d'una banda d'extorquidors que operava a Catalunya i que ja ha estat detinguda per la Guàrdia Civil.

En el marc de l'operació Romeo, la Guàrdia Civil ha arrestat sis persones que es dedicaven a amenaçar i extorquir empresaris, per tal d'obtenir una important quantitat de diners.

Els investigadors creuen que els detinguts haurien mort l'empresari trobat a Rubí en presència d'un altre home de negocis amb l'amenaça d''incriminar-lo en l'assassinat. Així, per tal de no ser inculpat en la mort del seu colega, aquest empresari hauria pagat durant deu mesos consecutius un total de 700.000 euros.

Els fets es remunten a aquest mes de gener a Sabadell (Vallès Occidental), quan els detinguts van concertar una cita amb l'empresari extorquit, d'uns 60 anys i que pertany al sector immobiliari, i amb la víctima. Els sicaris acomplien amb un encàrrec fet per una tercera persona.

El portaveu de la Guàrdia Civil, Jesús Pastor, ha explicat que "el desaparegut tenia una vida poc estructurada i sense família pròxima". Per motius laborals "viatjava molt i per això ningú del seu entorn va trobar a faltar que donés senyals de vida durant aquest temps".

Segons fonts de la investigació, una altra de les activitats de la banda era establir una relació comercial amb diferents homes de negoci, als qui posteriorment seguien i gravaven sense el seu consentiment. Les proves d'imatge i àudio –que testimoniaven presumptes activitats il·lícites o situacions compromeses–, serien un altre mitjà d'extorsió.

El gruix de l'operació es va dur a terme la matinada del passat dimarts, on es van detenir als presumptes membres del grup i es van escorcollar quatre pisos situats a l'àrea de Barcelona. Els sis detinguts són quatre homes i dues dones de nacionalitat espanyola, romanesa i porto-riquenya i residents a Rubí, Terrassa i Viladecavalls.

En la operació també s'han intervingut sis armes de foc, tretze vehicles de gran cilindrada, munició i altre material amb el que podrien haver dut a terme les seves activitats il·lícites. Se'ls imputa els delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i intimidació, blanqueig de capital, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, recaptació i robatori de vehicles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.